Ridderdagene på Storedal 2022 – «Best Ever»

Ridderdagene på Storedal 2022 - «Best Ever»

En hilsen fra prosjektleder Diane S. Hanisch

Vi skulle feiret 10 års-jubileum i år, men to år med korona gjør at vi må vente til 2024 på det. Årets utgave av Ridderdagene ble nok en flott opplevelse. Arrangementet ble åpnet av statsforvalteren i Oslo og Viken Valgerd Svarstad Haugland.

Åpningsseremoni med Diane S. Hanisc, Thana Sreiki, Erling Magnus Stordahl, statsforvalteren i Oslo og Viken Valgerd Svarstad Haugland og Ingebjørg Guslund
Mestringsarena

Ridderdagenes filosofi er tuftet på Erling Stordahls visjoner om likeverd, mestring og livsutfoldelse for alle, uansett utfordringer eller fysiske begrensninger.
«Vi må ikke bli historieløse», sa Erling Stordahl til meg en gang. Da må jeg få gå litt tilbake i historien. Erling Stordahl grunnla Storedal Kultursenter for over 52 år siden. Og hvorfor skapte han dette vakre stedet?
Jo, han ønsket at Storedal skulle bli en mestringsarena for alle, og særlig for mennesker med funksjonshemninger. I dette inkluderende miljø, ønsker vi at alle vil få glede av aktivitetene, både på land og på vann.

Fjernstyring under Ridderdagene

Staben under Ridderdagene er en unik samling av flotte, erfarne mennesker som gir av sin kompetanse og fritid – hvilken gave vi har i denne gjengen!!!
Jan Arne Dammen med ansvar for media og Terje Solli som ansvarlig for tidtaking, arbeidet «hjemmefra» i år. Derfra utførte de viktige jobber og kommunikasjon med arrangementet. Man behøver ikke være til stede på Storedal, bare viljen er der!!!!
Vi var privilegerte med å ha med oss en av Norges mest erfarne instruktører i terapi-ridning – Sissel Thorson Falch, som hadde med hester fra EKT Rideskole og Husdyrpark. Ridingen var veldig populært, og Ridderdagene fikk gavekort som ble delt ut til noen heldige deltagere.
Populært var også malerstua til billedkunstner Helle Wårås, som til vanlig har sitt atelier på Flytårnet Kultursenter på Fornebu.

Fra Tromsø kom Chris-Arne Olsen og pilot Trygve Tidemann Bjørklund for å sykle tandem for første gang.
Hell i uhell

Ulykken med broen på Tretten medførte en stengt bro i Østfold. Derfor måtte løypa til Erling Stordahls Minneritt legges om. Det viste seg å være så vellykket at det blir nok den framtidige traséen. Årets utgave av minnerittet ble en flott opplevelse, for deltagere, publikum, vakter fra Lions Club Borge / Lions Club Skjeberg og oss i staben.
En spesiell takk til Gjermund Karlsen som rittansvarlig. Han gjorde en fantastisk jobb med sikkerhet og de trafikale endringene. Vi må også sende en takk til bilister, bønder og andre trafikanter langs sykkeltraseen, for utvist hensyn.

Drømmedager

Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje tok seg som vanlig god tid på Storedal Kultursenter både fredag og lørdag, og i tillegg foresto han den offisielle åpningen av rittet. Noe vi setter stor pris på.
Seiling på søndag var en drømmedag for alle på vannet. Ett kyndig «crew» av erfarne seilere ga en stor opplevelse til deltagerne. Vispen Sjøsenter stilte opp med utstyr, redningsvester kanoer og padlebåt, som mange fikk prøve ut.

DogRun ble arrangert i samarbeid med Norges Hundekjørers forbund. De stilte med «lånehunder» og dette var meget populært for de som ikke hadde hund selv.

Varm takk

Jeg vil takke mange i dag – «vi står alle på skuldrene til hverandre». Ridderdagene står på skuldrene til alle de frivillige som jobber med arrangementet gjennom hele året. Uten den dedikerte og flinke gjengen, hadde vi aldri fått til denne helgen. En spesiell takk til studentene fra United World College som kommer helt fra Fjaler – en busstur over 9 timer!
Jeg vil også gjerne takke gjestene som kommer og viser interesse og respekt for innsatsen til deltagerne. Og ikke minst, må jeg få takke alle de som gir oss økonomisk støtte, både private og offentlige. Det gjør det mulig å arrangere Ridderdagene.
Hjertelig hilsen Diane

Følg oss på Facebook 

Nettsiden Ridderdagene på Storedal

Diane og ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − nine =