Varsel om dramatisk nedgang i inntekter fra bingo ved ny pengespillforskrift

Varsel om dramatisk nedgang i inntekter fra bingo ved ny pengespillforskrift

Siden 2015 har bingo overført 1 710 millioner kroner til 3086 lag og foreninger i fylker over hele Norge. Bingomidlene går til korps, idrettslag, skytterlag, kor, barneteater, sosiale velferdsorganisasjoner og mye mer.
Kultur- og likestillingsdepartementet behandler nå forslag til ny pengespillforskrift. Det nye forslaget til pengespillforskrift vil få dramatiske konsekvenser for de samfunnsnyttige formålene som mottar inntekter fra bingospill.
Forskriftsendringen vil i verste fall medføre at det årlig utbetales om lag 123 millioner kroner mindre til samfunnsnyttige formål, noe som vil bety en reduksjon på nærmere 70 prosent, forteller Anita Fjærem Daglig leder i Bingoentreprenøren.

Folkehelse – for hvem?
Ikke gjør det vanskeligere å delta i frivillig arbeid

Av May Kværnstuen, Frivillig i LHL og Diabetesforbundet

Sosiale og trimaktiviteter står i fare for å bli sterkt redusert om inntektene reduseres. Foto Jan Arne Dammen

Bingoinntekter, som veldig mange lag og foreninger er glad for å mottaandeler av, skal halveres.

Ikke ta fra de lag som mottar støtte fra Bingo muligheten for å glede medlemmer med rimelige og gratis tilbud. Ikke vær med å støtt opp en dårligere hverdag for veldig mange medlemmer som mister sine tilbud. Dette gjelder både barn, ungdom og eldre. Dette forslaget bør veies for eller imot i forhold til folkehelsa.

Tilhørighet

Bingo gjør at folk kommer seg ut av bolig, til et sted der mange folk trives, føler tilhørighet, og tilbringer en stund i et forhåpentligvis varmere lokale og får spenning på kjøpet, nå skal det reduseres på grunn av avhengighet? Det vil jeg ikke uten videre svelge.

Bingoreduksjon

Staten har selv vært en pådriver for spill, tipping, lotto for ikke å glemme hestespill som det reklameres for. Den reklamen bør redusere, men å ta med seg Bingoreduksjon i samme slengen?
Alle lag og foreninger som mottar støtte må ha sine papirer i orden, ha organisasjonsnummer, være registrert i Brønnøysund og rapportere hva pengene går til. Her er ingen mulighet til å tolke regelverket feil eller i egen favør.

Mister vi Bingotilskuddet kan vi legge ned, sier Erik Deinboll fra Mage-tarmforbundet til May Kværnstuen her i aktivitetsparken til LHL Drammen-Lier. Foto Jan Arne Dammen
Engasjert

Dette gjøres i en tid hvor strømregninger øker over alle grenser, for som Støre lovet nå skal vanlig folk få det bedre. Det er trolig en forskjell på hva Støre oppfatter som vanlige folk og folk flest.
Jeg, en frivillig medarbeider igjennom mange år, har trolig solgt flere lodder til inntekt for foreninger enn et regjeringsmedlem tjener i årslønn kan jeg tenke meg. Gratis har jeg lagt ned 1000 vis av timer og har engasjert meg til beste for medlemmer og gode tilbud til medlemmer.

Folkehelsa

Nå har det seg slik at jeg også er opptatt av folkehelsa, og nå blir jeg veldig urolig når jeg hører hvor ille det er blitt.
Strømregningene stiger- drivstoff blir dyrere, matpriser går oppover, alt blir mer kostbart.
Dusj har det vært spart på i visse boliger på grunn av for få ansatte, men aldri i et hjem der det bor barn og ungdommer, det koster snart mindre med et månedskort i et treningssenter og dusje der, enn det er å dusje i hjemme.
Det må være noe riv ruskede galt. Mange slår av strøm, pakker seg inn i ulltepper, spiser kald mat.
Hva betyr det for folkehelsa- for psykiatri, kan vi vente at kommer en ekstra regning i ettertid som følge av det som skjer nå?

Skammelig

Det er skammelig at køer utenfor fattighuset blir lengre og lengre. Frivillige, vanlige folk gjør en formidabel innsats for folk flest, for folk som har en eller annen utfordring i livet, som er eldre, for barn og unge – idrett- osv
Nå blir vanlige folk møtt med nedskjæringer, livreim som skal strammes, lys som skal slukkes, dusjer som skal spares, renter går opp og drivstoff er kostbart og så kom rosinen i pølsa.
Ikke gjør det vanskeligere for vanlige folk å delta på frivillige arenaer.
Ikke vær med på å ta fra frivilligheten motivasjonen.

Les mer om Diabetsforbundet 

Les mer om LHL 

Les mer om Mage-tarmforbundet

Jan Arne Dammen fra A.L.F. Buskerud og May Kværnstuen fra Diabetesforbundet og LHL og Erik Deinboll fra Mage-tarmforbundet er skjønt enige om dette forslaget må stoppes. Men smiler, tross alt. Foto Anne Marie
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × four =