«The dooer» får til ting.

"The dooer" får til ting.

Nå etableres nytt sportssenter i Valdres.

(Se videointervju og presentasjoner i bunn av artikkelen) 

Øystein Skattebu (bildet over) er ansatt som ungdomskonsulent i Øystre Slidre kommune. Gjennom flere år har han jobbet i både kultur- og ungdomsmiljøet i fjellkommunen. Han vært «motor» og igangsetter for i flere prosjekter som kommer ungdommen tilgode. Etaleringen av «Gapahuken» (ungdomshus) er et av prosjektene han har på CV’n.

Med daglig kontakt i de forskjellige miljøene i kommunen, fikk han innspill om behovet for et sted hvor absolutt alle i alle aldere kunne møtes for «E-sport». Da er det kort vei fra tanke til handling for den målbevisste ungdomskonulenten. Sammen med aktive ungdommer, pluss et positivt næringsliv i Valdres begynner  nå «Nettverket E-sportsenter» å ta form, i kjelleretasjen i den gamle barnehagen på Tingvang.

Øystein forteller videre: -«Nettverket E-sportsenter» er etablert som egen forening og vil finansieres med midler fra både sponsorer og organisasjoner. Styreleder er Eirik Mørstad Bråthen (se video) og foreningen har allerede har sendt søknader og opprettet egen Spleis for senteret. Søknader er sendt, men allerede har vi fått 300 000,- fra Sparebankstiftelsen DNB i startstøtte og ca. 100 000,- fra bidragsytere på Spleis, som vil ha dette prosjektet opp å gå. Offesiell åpningen er beregnet til januar 2023.

-Her vil noe av det aller beste som er å skaffe av maskiner og utstyr være tilgjengelig for alle i alle aldere, som har lyst til å dele gleden og fellesskapet med dataspill, uten å måtte investere tusenvis av kroner. Lokalet er inndelt i flere rom og det blir forskjellige avdeligner med forskjellige maskiner og spill. Farmingstasjoner(!), bilsimulator, spillskjermer og et eget rom for VR-spill er noe av det som nå kommer på plass i løpet av kort tid, forteller Øystein Skattebu.

At E-sport allerede er godt etablert i dalføret ble tidlig klart i prosessen. Allerede nå er det lag som skal representere Valdres og Øystre Slidre som «Nettverket E-sportsenter» i NM på plass. Ønsker du mer info eller å bidra er adressen under det helt ok å klikke på lenken.

https://www.facebook.com/nettverketesport

spleis.no/ne-s

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − nine =