Perfekte menn på valdresmål, som gir mening.

Perfekte menn på valdresmål, som gir mening.

Julekonserten «Jul med Valdresmål…og meining» med fra høyre: Lars Isachsen Jemterud,  Kasper Dyve, Gaute Lein Ausrød, Ørnulf Juvkam Dyve og lydmann Stig Vikestrand (bildet over), ble en uforglemmelig  vakker musikalsk forestilling,

Videointervju og fotoserie fra konserten her eller i bunn av artikkelen.

Det var den fullkomne musikk- og lyrikkopplevelsen i Skrautvål kyrkje 2. desember, som enkelt kan beskrives med ordene; Ingen over, ingen ved siden!

Alle de fire musikerne leverte fra absolutt øverste hylle, i et variert utvalg av sanger. Kasper Dyve (bildet) fortalte at de har øvd sammen to ganger i uka siden tidlig i høst, for å få fram konserten. Den inneholdt perfekte arrangementer, som formidlet forskjellige stemninger, i både egen og andres sanger.

Gaute Lein Ausrød synger med en fenomenal  stemmeprakt og innlevelse. Det oser erfaring og trygghet av han og småpraten er av beste merke med både skjemt og alvor. Ved sin side hadde han Lars Isacshen Jemterud, som også er en mangfoldig og unik musiker og sanger. Han evner den ene dagen å dra party-låter «oppunder taket» med «Strandingarna», for neste dag å  formidle sakral julestemning av den helt ypperste klasse.

Kasper Dyve er relativt ny i konsertsammenheng, men har likevel solid erfaring og utdannelse innen faget. Det viste han med solid rytmeforståelse og store musikalitet, som blomstret ut i spilleglede i «Jul med Valdresmål…og meining«. Med gitarerer, mandolin og perkusjonsinstrumenter  «bandt»  han konserten sammen med sine innledninger, overganger og presise akkompagnement

Ørnulf Juvkam Dyve som kjent en glimrende god forfatter og musiker, som også fremførte to av sine egne fortelligner under konserten denne kvelden. Den ene med ettertanke fra prekestolen og den andre på kirkegulvet, med humorens skrå blikk om «Ola i svingen». Den abolutte «høydaren» var da han trakterte kirke orgelet.  Orgelbruset «tok av» og gav en katedrallignende stemning i den lille ærverdige gamle trekirka!

Orgelbruset «tok av» og gav en katedrallignende stemning i den lille ærverdige gamle trekirka!

Det var Stig Vikstrand som skrudde knotter og flyttet lydspakene, slik at toner og stemmer var riktig forsterket da de nådde det lydhøre publikummets øreganger.

Konserten skal spilles 10 ganger før jul i Valdres og terningen har allerede trillet til en fortjent 6er i Oppland Arbeiderblad. Skulle en prøve å overgå det terningspillet, så slår Langsveien.no Yatzy med 6ere! -Bedre julekonsert på Valdresmål, og med mening, blir det ikke i år.

Det er få billetter igjen til de syv resterende konsertene i det som forhåpentligvis blir en musikalsk tradisjon, med de som er våre perfekte menn på valdresmål, som gir mening.

Likte du det du så og leste gratis her? Bidra gjerne med et støttende abonnement på Langsveien.no her.

Fullsatt kirke
Fortelling til ettertanke fra prekestolen
og på krikegulvet.
Lydsjekk, lydsjekk og enda mer lydsjekk. Det ble det perfekt resultat av.
Kasper Dyve
Forventningsfulle publikummere
Folk var tidlig ute for å sikre seg gode plasser.
Adventstid i Skrautvål.

Foto, video og tekst: Roy Myrland 03.12.22

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 1 =