Parafekteren Cathrine Bergan historisk

Parafekteren Cathrine Bergan historisk

Drammen fekteklubb skriver historie igjen med Cathrine Bergan som første norske parafekter i et Europamesterskap. I 2019 deltok hun i et internasjonalt stevne Estland, denne gangen i EM i Warszawa der det det var deltagere fra 16 nasjoner med.


Cathrine er fortsatt ny i denne idretten og høstet mye erfaring i dette Europamesterskapet. De positive tilbakemeldingene hun fikk i Warszawa, har gitt henne troen på å nå langt.
For et kapittel dette har vært, selv om det ikke ble noen seire så er jeg utrolig fornøyd med å ha fått poeng i alle kampene, sier Cathrine.

Hver kamp ble bedre og bedre, og hvert eneste poeng hun fikk gav henne positiv energi. I kampen mot Hellas hadde hun overtaket, men ble litt for ivrig og gikk i sin egen felle.
Det var sykt surt, men en meget stor erfaring som jeg tar med meg videre. Jeg er stolt over å ha fått representert Norge i mesterskapet og stolt over å ikke havne på siste plass, sier hun.

Klar plan

Rullestolfekting er nytt også for trener Dan Lundesgaard i Drammen fekteklubb. Og sammen har de lagt planer framover for kunne klare å kvalifisere seg til Paralympics i Paris i 2024.

Cathrine Bergan og treneren Dan Lundesgaard

For å få samlet nok poeng ser de på muligheter for å delta i noen World Cup- stevner fremover. I Warszawa ble hun klassifisert som B-utøver, og da er det mulig å kvalifisere seg. Funksjonsnivået klassifiseres fra A til D, og det er kun A og B som kan delta i Paralympics.
I dag har Cathrine Sunrise Medical som sin personlige sponsor. Firmaet har fulgt og støttet opp fra begynnelse på dette eventyret.
Det kommer til å bli mye reiser, og kostnadene blir større når man sitter i rullestol og trenger assistent som jeg gjør. I tillegg skal utgifter til treneren dekkes. Uten sponsoren Sunrise Medical hadde dette ikke vært mulig, men det trengs fler midler, sier Cathrine som har reklameplass ledig.

Deltagere fra 16 nasjoner

Tidligere artikkel om parafekteren Cathrine

Sunrise Medical 

Følg Cathrine på Facebook 

Drammen Fekteklubb

Jan Arne Dammen 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − 12 =