Norges eneste parafekter Cathrine Bergan – klar for turnering i Estland

Norges eneste parafekter Cathrine Bergan - klar for turnering i Estland

Norges enste parafekter Cathrine Bergan jublet da hun på trening i dag fikk beskjed fra Norges Fekteforbund om at turneringen i Estland er i boks. Nå søker hun støtte og sponsorer.

– Dette var en fantastisk nyhet å få og jeg gleder meg vilt, sier Cathrine som får med seg treneren fra Drammen Fekteklubb Dan Lundesgaard.

Fekteturnering

Turneringen foregår Narva som er den tredje største byen i på grensen mot Russland. Dette er en lavterskelturning og de reiser bort for å lære og turneringen blir en fin erfaring på veien. Som eneste parafekter i landet håper hun at flere kan bli inspirert og prøve seg på fektesporten.

Cathrine har MS og har brukt rullestol i et par år. Hun var og er en aktiv dame som tidligere har spilt både fotball og handball. Cathrine hater å sitte inne og har nå gjennom fektingen fått idrettsgleden tilbake. Hun er også med i styret i Norges Handikapforbunds ungdom i NHF Oslofjord Vest.

 Hva med assistent

Cathrine må ha med seg en assistent, og reise og opphold for assistenten må hun betale selv. Hun har BPA gjennom Drammen kommune og de betaler ikke reise og opphold på utenlandsturer for assistentene.

Cathrine Bergan får kyndig veiledning av treneren Dan Lundesgaard i Drammenshallen som er deres hjemmearena. Foto Jan Arne Dammen

– Nå håper dette løser seg og at jeg også får meg eget utstyr med kårde, jakke og maske, så er jeg klar for turneringen sier hun og legger til at hun trener foran speilet hjemme.
Utstyret hun snakker om kommer på ca. 4000.- kroner. Så om noen kunne tenke seg å sponse, så ta kontakt med Cathrine.

Drammen Fekteklubb

Drammen Fekteklubb ble stiftet i 2018 og er således en ung klubb. Fekteklubb er inkluderende og på treningen denne tirsdagen var det både erfarne og nybegynnere i aktivitet. Primus motor og engasjert trener er Dan Lundesgaard som kan skilte med medaljer i både NM og nordiske mesterskap. Dan som er daglig leder i klubben, er opptatt av at funksjonshemmede skal få øyne opp for fektesporten. Det var en trafikkulykke som 20-åring som fikk han inn i fektesporten.
– Jeg brukte fekting som opptrening etter den alvorlige nakkeskaden og det har gitt meg veldig mye. Nå ønsker jeg at andre også skal få glede av sporten som gir selvtillit og mestringsfølelse, sier han.

Vi ønsker Cathrine med flagget på brystet og Dan lykke til i Estland.

Cathrine har nå opprettet en sponsorkonto: 1214.38.47673

 

Ønsker du å støtte Cathrine ta også kontakt her  

Følg Drammen fekteklubb på Facebook 

Norges Fekteforbund 

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 + two =