Det er nok nå!

Det er nok nå!

 Nå er det på tide å legge partipolitikk litt tilside for å finne en løsning som redder arbeidsplasser. Norge klarte å møte pandemien ved å stå sammen, nå er det på tide å brette opp fellesskapets armer på ny.

Det er elendig samfunnsøkonomi at arbeidsplasser må avvikles rundt i by og bygd på strømkrisens alter, for så å sende ansatte til Nav. 

Det er rett og slett elendig økonomi, elendig håndtering av menneskene, elendig for lokalsamfunnene som mister tilbud og arbeidsplasser. 

Vi trenger disse bedriftene, arbeidsplassene er verdifulle, og ingen er tjent med å gjøre jobbene om til støtte fra Nav. 

Det er en langt bedre  samfunnsøkonomi å redusere statens strøminntekter ved å tilbakeføre til bedrifter for å komme seg over kneika. 

Blir du brått slått beina under så vil du kanskje trenge krykker i en periode, en kan ikke si at du får fikse det selv. I så fall blir det langvarige skader.  

Visit Øst-Norge organiserer 200 reiselivsbedrifter i Innlandet og Viken. Mange av disse er små og mellomstore bedrifter som har vært gjennom først en pandemi og nå en ekstremt krevende strømkrise. De siste dagene er det blitt kjent at store aktører som Hadeland Glassverk må permittere fra januar. Med en strømregning på 100.000,- per dag må Anno Museene stenge ut mars. Dette er aktører som igjen er viktige og generer besøk til blabt annet hotellnæringen. Hadeland Glassverk og Anno Museene er i tillegg viktige læringsarenar for skoleverket. 

Innad i restaurantbransjen snakker man om et konkursras etter julebordsesongen. 

Hytteområder som er helt avhengig av deltidsinnbyggere fortviler over at folk ikke bruker hyttene.  Dette er ikke luksus men et stort bidrag til den lokale verdiskapningen. Dette rammer den lokale snekkeren, elektrikeren og den lokale kjøpmannen.

Det er nok nå! Vi forventer en felles løsning. Politikere foren eder !

Arne-Jørgen Skurdal

Reiselivssjef 

Visit Øst-Norge

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 1 =