Positiv, framoverlent og fornøyd bonde.

Positiv, framoverlent og fornøyd bonde.

Agnar Bakken i Skrautvål er en allsidig mann, som både har arbeidslyst og pågangsmot. Og som andre vellykkede menn har han en kvinne bak her også. Malene, kona til Agnar støtter opp og med både indretjeneste og mye logistikkarbeid, slik at han kan jobbe 130%.

Etter å ha bygd ut fjøset på gården er det nå ca 100 storfe som bor i det lyse og funksjonelle fjøset med, egen spa avdeling og «barnerom». -Dyrevelferden har vært i fokus siden vi tok over gården, og med løsdriftfjøs som vi har her, er det tilrettelagt med mjuke madrasser, roterende klø-børste, fødebåser og egne binger hvor kalvene kan få både litt ekstra «godis» og hvile i fred fra mor og tanter. Videre så har «skantiltraveren» (lokalt ord for en som måker møkkarenna i fjøset red.anm) fått fri. Nå rengjøres fjøset helautomatisk, ofte flere ganger om dagen, slik at dyra holder seg mest mulig reine og fine.

Fine er også de ca 50 kalvene som er født midtvinters. Ammekuene føder en kalv i året og som navnet sier, de leverer kun melk til kalvene sine og ikke noe til Tine.

-Både små og store, her på gården, er med og fôrer og steller dyra. Det å ta på og «sivilisere» de 900 kg. (!) ammekuene gjør at vi enkelt samler de på beitet og får mulighet til å følge hvert dyr på nært hold, også her i fjøset. Selvfølgelig har vi stor respekt for dyra, som det ikke er godt å komme i veien for.

Foruten å være kubonde er også Agnar Bakken elektriker med oppdrag rundt om kring i Valdres. -Her i fjøset kom det til nytte da jeg byttet ut alt av gamle lysstoffrør med led lys. Det gir med og bedre lys, pluss ekstra trivsel, til samme pris som før og dessuten er det å ha et nytt elektrisk anlegg i fjøset noe som gir trygghet i hverdagen.

Dermed går fjøspraten mot slutten og den travle skrautvålbonden hiver seg i den grønne traktoren med gule hjul, for å rydde bygdebyen Fagernes fri for snø.

 

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + 13 =