Valdres Skimaraton er et stort dugnadsløft som engasjerer både fastboende og deltidsbeboere.
Bildet over: På det 67 km lange skirennet var det syv matstasjoner i tillegg til én ved mål på Aurdal åsen. På bildet over ser vi Anne Marie Strand og Randi Haugli som holdt stemningen oppe både på Skardåsen matstasjon og på «after-matsasjon-partyet» litt senere på dagen. Foto Haldor Berger.
Flere bilder finnes nederst i artikkelen.
Under den litt strabasiøse skituren i snø og vind 25. mars, mellom Beitostølen og Aurdalsåsen, ble de over 400 skiløperne servert både mat og drikke på matstasjonene. I tillegg til å bemanne matstasjonene sørget dugnadsfolket for å holde løypetraseen åpen og holdt orden på start og målgang i uværet. Øivind Langseth var speaker på Aurdalsåsen, mens Martin Sæbu, Øyvind Skattebu og Ola Steinsli var tidtakere som under tidligere renn.
På Sælsstølen var det Torhild Fodnesbergene, Grete Jorun Engen, Rigmor Orderdalen Tveit, Aud Marie Aamodt og fotograf Guro Engen som sørget for mat og drikke til heltene. Det var også topp stemning og godt humør til tross for det «bustete» været.
Arrangørene av Valdres Skimaraton er Skrautvål IL, Leirin Skiløyper og Aurdal og Kruk Løypelag, med Oddvin Bakkene som rennleder.
Vinner i kvinneklassen i uværet ble Andrea Hovstein Kruken fra Leksvik IL, og i herreklassen var det Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen IL som var raskest under de meget krevende forholdene.
18 km fra fra start på Beitostølen var det servering på Sælsstølen. Foto: Guro Engen
«Team Catering» på Sælsstølen. Ved mål på Aurdalsåsen. Foto Martin Sæbu. Ved mål på Aurdalsåsen. Foto Martin Sæbu. Ved mål på Aurdalsåsen. Foto Martin Sæbu. 18 km fra fra start på Beitostølen var det servering av «Team Catering» på Sælsstølen. Foto: Guro Engen
Stig Aastveit i Øystre Slidre-Røde Kors hadde en stri jobb med å holde løypa åpen i snøværet. På matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
Stig Aastveit i Øystre Slidre-Røde Kors hadde en stri jobb med å holde løypa åpen i snøværet. På matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
Stig Aastveit i Øystre Slidre-Røde Kors hadd Fra matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
På matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
På matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
Stig Aastveit i ØystPå matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
Stig Aastveit i Øystre Slidre-Røde Kors hadde en st På matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
Stig Aastveit i Øystre Slidre-Røde KoPå matstasjonen på Juvikåsen var det solide dugnadfolk som tok i mot skiløperne. Foto Stig Aastveit/Øystre-Slidre Røde Kors
Full fart videre: Foto Stig Aastveit
Ola bua på Skardåsen matstasjon Foto Haldor Berger.
Fra venstre: Jens Christian Riege, Rustad Il. Ola Stensvold , IL Ros/Mulitconsult og Carl Fredrik Rønneberg fra Team Ullern..
På Vangsjøen var det jaktlaget «Baustins staute karer med frie sjeler» (Ståle Engen, Gunnar Ulstølen, Knut Arne Fjelltun, André Wigdahl, Gustav Berger og fotograf Martin M. Skrautvål som serverte)
På Vangsjøen var det jaktlaget «Baustins staute karer med frie sjeler» (Ståle Engen, Gunnar Ulstølen, Knut Arne Fjelltun, André Wigdahl, Gustav Berger og fotograf Martin M. Skrautvål som serverte)
På Vangsjøen var det jaktlaget «Baustins staute karer med frie sjeler» (Ståle Engen, Gunnar Ulstølen, Knut Arne Fjelltun, André Wigdahl, Gustav Berger og fotograf Martin M. Skrautvål som serverte)