Miljøvenleg butikk på Leira.

Miljøvenleg butikk på Leira.

 Amfi Valdres, som ligg på Leira, huser ein unik bruktbutikk som skil seg ut frå mange andre butikkar i dalen. I staden for å kjøpe og selje varer, fungerer denne butikken som ein «mellommann» for dei som ynskjer å gje bort eller selje brukte varer. – Folk kan levere tinga sine og setje prisen dei vil ha for varen, seier Bård Slette (bilete over), eigaren. Dette tiltaket har blitt møtt med stor suksess, og butikken har blitt eit populært reisemål for dei som leitar etter ein berekraftig måte å handle på. Bård Slette er stolt over å ha skapt en butikk som gir brukte varer en ny sjanse samtidig som avfallet reduseras og bidrar til ei mer berekraftig framtid.

AMFI Valdres er en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift, anerkjent for sin innsats for å redusere miljøpåverknad og forbetre miljøprestasjonen ved kjøpesenteret. Dette har gjort AMFI Valdres til ein verdifull ressurs i Valdres og eit døme å følgje for andre verksemder. Alt i alt er AMFI Valdres bruktbutikk eit godt døme på korleis små endringar i kvardagen vår kan bidra til ein meir berekraftig framtid. Det gir håp om at fleire vil følgje deira døme og bidra.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen + 5 =