Full fyr i stova!

Full fyr i stova!

Nord-Aurdal Brannvesen held fleire øvingar i året for å trene opp sine røykdykkarar på å gå inn i brennande hus. Nyleg øvde eit av fem utrykningsteam på Breiset ved Fagernes. Beredskapsleiar Ivar Svensson understrekar at dei først og fremst øver på eigensikkerheit, noko som er avgjerande for å kunne utføre ein vellykka redningsaksjon.

Videoar i botn av artikkelen.

Brannmannskapa må handtere ekstreme forhold når dei går inn i eit brennande hus. Inne i huset på øvingsstaden var det opp mot 400 grader, og det er viktig å vurdere kva slags sløkkemetode som skal brukast for å unngå at varme forsterkast. Røykdykking er sjeldan nødvendig i Valdres, ofte på grunn av store avstandar og rask utvikling av brannar. Men med regelmessige øvingar kan brannvesenet vere førebudd når ei krisesituasjon oppstår.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − six =