Tostemt hver vår vei – Synvis og Åsne Hovda

Tostemt hver vår vei - Synvis og Åsne Hovda

 

Tostemt sang og el-gitar-klang fra Synvis og Åsne Hovda!

«Tostemt hver vår vei» er ute nå! På denne singelen har sanger- og låtskriver Synvis (44) fått med seg den unge artisten Åsne Hovda (19). Sangen handler om hvor fint det er når generasjonene lytter til og lærer av hverandre, på sin vei mot framtida. Caroline Synvis og Åsne Hovda er begge gitarister og vokalister og har sin base i Valdres. Lydbildet er bygget opp av Carolines el-baryton-gitar og Åsnes gamle el-gitar, som klinger sammen som en. Gitarspillet er inspirert av Valdres-instrumentet langeleik.
Valdres er også bakteppet for musikkvideoen til sangen. Den er filmet en dag de to artistene og gitarene deres gikk en tur på Syndin.
Synvis og Hovda har samarbeidet tidligere; første gang i 2020 da Åsne koret på Synvis’ singel «Stjernene er her igjen». Hun bidro også med kor på Synvis’ andre studioalbum «Sanger fra kjeller’n» (2022). Og i den samme kjeller’n, hjemme hos Caroline, produserte de Åsnes debut-EP «before I go» i 2022.
Dette sier låtskriver Synvis om historien bak låta:
«Det begynte en sommerkveld jeg satt ute på verandaen og lekte med en barytongitar. Jeg hadde stemt den nesten som en langeleik, og lagde en liten melodi. En annen kveld, litt seinere, var jeg i kjeller’n og spilte sammen med Åsne Hovda. Jeg oppdaget at mange av de tingene jeg syntes jeg hadde gjort feil i livet plutselig kom til nytte, i møte med henne, der hun var akkurat da. Og det fikk meg til å tenke videre på hvor fint det er at vi kan inspirere hverandre og lære av hverandre, selv om vi kanskje står på forskjellige steder i livet. Og så skrev jeg en tekst om det, på melodien fra forrige kveld. Neste gang Åsne kom på besøk, lagde vi et langeleikaktig gitarspill til henne også, og en annenstemme. Og vipps, så hadde vi fått oss en duett! Vi oppdaget at Åsnes gamle Framus gitar (som hun har funnet på loftet til mormoren sin), lydmessig nesten smeltet sammen med min (litt nye) Gretsch baritone gitar. Så da ble det en duett for en ung dame med gammel gitar, og en litt gammel dame med litt ny gitar. Vi syntes det ble så fint at vi ville dele det med verden. Og etter litt arbeid og tid i rykk og napp, så er den nå altså endelig ute. Snipp, snapp, snute.»
 
Her er lenke til strømming av sangen: https://ffm.to/0rvov67
Og her er lenke til videoen: https://www.youtube.com/watch?v=MNtg67qP4X
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 − two =