Allsidige Ragne Wiklund tildeles Egeberg Ærespris

Allsidige Ragne Wiklund tildeles Egeberg Ærespris

Ragne Wiklund (23) er tildelt Norges mest høythengende idrettspris, Egeberg Ærespris, for sine idrettsprestasjoner som både skøyteløper og orienteringsløper. – Jeg er veldig stolt over å ha mottatt denne prisen, og jeg er beæret over å få lov til å være en del av det eksklusive selskapet av utøvere som har fått den før meg, sier Ragne Wiklund.

Prisen ble overrakt Ragne Wiklund av juryleder og tidligere idrettspresident Børre Rognlien under Idrettstingets middag i Bergen lørdag 3. juni, skriver Idrettsforbundet i en pressemelding.

Juryens begrunnelse

Juryen for Egeberg Ærespris skriver i sin begrunnelse at Ragne Wiklund oppfyller alle kriteriene til Egeberg ærespris. Hun er dobbelt verdensmester på 1500 og 3000 meter og har i tillegg vunnet flere medaljer i norske mesterskap i orienteringsløp. I begge idrettene er hun bedre jo lengre distansen er.
– Hun er et udiskutabelt forbilde og hun har oppnådd alle disse resultatene i løpet av de siste tre årene. Hun oppfyller også det opprinnelige idealet om at idrettene drives i ulike årstider, og i vinterhalvåret og én i sommerhalvåret, sier Børre Rognlien.

Føles ekstra stort

Ragne Wiklund sier det føles ekstra stort å motta Egeberg Ærespris rett og slett fordi allsidighet alltid har vært en del av hennes identitet.
– Da jeg var yngre, brukte jeg mye energi på å finne ut hvilken idrett jeg skulle satse på. Det endte med at jeg bare utsatte valget, og heller la én og én idrett falle fra. Og selv om jeg til slutt endte opp på skøytebanen, kommer jeg nok aldri til å legge orienteringen helt til side. For meg føles derfor denne prisen som en bekreftelse på at dette også er en vei til toppen, sier Wiklund.

Håper hun er til inspirasjon

Hun håper også prisen, og hennes vei til toppen, har virket inspirerende på barn og unge.
– Å ha det gøy med idretten lengst mulig kan gi resultater på toppnivå. Når skøytesesongen er slutt, gleder jeg meg alltid til å gå på ski, løpe orientering og spille fotball, sier hun og fortsetter:

– Men selv om dette er to idretter som det kreves en del ulike egenskaper for å hevde seg i, er det liten tvil om at det å løpe 1-2 timer, så fort jeg kan i skogen, er god utholdenhetstrening. Jeg kommer nok alltid til å ha ambisjoner om å kunne utfordre de beste når jeg stiller opp i orienteringsløp, men jeg gjør det i større og større grad med tanke på det gode kondisjonsutbytte jeg får.

Allsidighet

Hun tror allsidigheten også har bidratt til at hun fikk en fantastisk sesong på skøytebanen – en sesong som ble toppet med VM-gull på 3000 meter i mars.

Ragne Wiklund mottok Egeberg Ærespris under tingmiddagen i Bergen 2023. Foto: Geir Owe Fredheim

– I år har jeg hatt en skøytesesong som har vært over all forventning. Likevel er kanskje en av de større endringene jeg gjorde inn mot denne sesongen at jeg utnyttet det å være allsidig. I året som var spilte jeg på flere bevegelsesformer enn det jeg har «turt» å gjøre før, med å løpe mer og gå mer på ski, i tillegg til den tradisjonelle syklingen. Dette er noe jeg tenker å fortsette med inn til neste sesong, der det store målet blir VM enkeltdistanser i Calgary i tillegg til VM Allround i Inzell.

Les mer om Egebergs ærespris på Norges idrettsforbunds hjemmesider

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × three =