Gjendeosen – Et travelt knutepunkt for turgåere i Jotunheimen

Gjendeosen - Et travelt knutepunkt for turgåere i Jotunheimen
Besseggen er både bratt og litt luftig

Gjendeosen er et avgjørende stoppested for titusenvis av vandrere som søker eventyret i Jotunheimen, enten det er for å gå korte eller lange turer i den majestetiske fjellheimen. Dette er et sted der det ofte er hektiske dager, med hundrevis av turgåere som skal hentes eller kjøres til parkeringen ved brygga nesten samtidig. I hjertet av denne logistikken finner vi Bernt Jo Vole, som har ansvaret for transport, parkering og drift av kiosken, som er start- og sluttpunktet for mange av de som skal gå Besseggen.

Bernt Jo Vole samarbeider tett med Gjendebåtene for å sikre at flest mulig får plass på «sin» avgang, og dermed unngår unødvendige forsinkelser eller ventetid. Dette partnerskapet bidrar til å optimalisere reiseopplevelsen for de besøkende og gjøre logistikken så smidig som mulig.

Nasjonale Turistveier leier ut kiosk- og parkeringsdriften i området, og Bernt Jo Vole har vært involvert i turistnæringen siden 2012. Han har tidligere jobbet med turisme i Hafjell og på Bessheim. I år har han en dedikert og motivert stab på 12 medarbeidere som betjener kiosken ved Gjende. Bernt Jo Vole har imidlertid ikke bare engasjert seg i turisme, han er også ansvarlig for fotballklubben Liverpool sitt fotballakademi. Her organiserer han fotballskoler for barn og unge, med trenere fra Liverpool over hele Europa. Selv om covid-19-pandemien har brakt utfordringer og påvirket økonomien, jobber Bernt Jo Vole og hans team hardt for å få i gang fotballakademiet igjen og fortsette å skape fotballglede for unge talenter.

Etter en hyggelig sommerprat setter Bernt Jo Vole seg i bussen for å kjøre en gruppe fornøyde, men slitne Besseggenvandrere tilbake til bilene sine på Reinvangen. Med et velorganisert knutepunkt som Gjendeosen og engasjerte personer som Bernt Jo Vole, blir opplevelsen for turgåere i Jotunheimen både tryggere og mer minneverdig.

Om du vil støtte Langsveien.no sitt engasjement og mangfold sier vi TUSEN TAKK for en abonnement til. Klikk her

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 5 =