DNT Valdres -Unge og eldre frivillige merker stier, og tilbyr friluftsaktiviteter.

DNT Valdres -Unge og eldre frivillige merker stier, og tilbyr friluftsaktiviteter.

Den røde T-en til Den Norske Turistforening (DNT) er et velkjent symbol for trygge og fremkommelige veier i både skog og fjell. Mange tror at det er DNT Oslo som står for all merkingen, men de lokale DNT-foreningene spiller en viktig rolle i dette arbeidet.

I Valdres er Merethe Lundene (bildet over) fra Bagn leder for den aktive lokale DNT foreningen, som ble etablert i 2011 og bygger på det tidligere Valdres Tur- og Fjellsportlag fra 1982. DNT Valdres har omtrent 1000 medlemmer og dedikerte frivillige som merker ruter og bidrar til aktiviteter. Det er mange tilbud fra DNT Valdres, men kajakk- og skredkurs er spesielt populære. De siste par årene er det så langt utdelt 62 våtkort etter kajakkurs i regi av Valdres. Seniorgruppa har 10 års jubileum i år og er svært aktiv. Vi har også styrket aktiviteten rettet mot unge med tilskudd fra Gjensidigestiftelsen. De fleste felles aktiviteter er gratis for medlemmer. Turforslagene i «Kremtopper i Valdres» er også viktige for å stimulere til tur på egenhånd. De tilbys til alle via appen på UT.no, og har blitt godt mottatt av publikum.

Kruset gis for fullført kremtopp vandring. 

Merking av stier og ruter i DNT Valdres sitt område er en prioritet. -Vi har blant annet jobbet med Stølsruta fra Merket i Tisleidalen til Vang, og med den varda sommerruta opp til Rasletind de siste årene. Videre framover ønsker vi å legge til rette for en rute som vil knytte Vassfaret i kontakt med Stølsruta. Dette vil gjøre det mulig for folk å få på merket rute fra byen og opp til Jotunheimen» forteller Merethe Lundene. 

Med engasjerte frivillige og et bredt spekter av aktiviteter, er DNT Valdres en verdifull ressurs for friluftsliv i området, som du enkelt kan bli medlem i her.  Aktivitetsplan til DNT Valdres for 2023 her:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/98a094eae9a64e993a5ade5f9445a88ce2b2699d.pdf

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 2 =