Imponerende dyktig unge turnere på Idrettens dag.

Imponerende dyktig unge turnere på Idrettens dag.

De «Glade Dagene» ruller videre i sommerbyen Stavern, og idrettens dag er et fast innslag i festlighetene. På «Kronprinsen», en populær møteplass i Solskinnsbyen, var det Sportsklubben Stags turngruppe som «regjerte» da idretten viste seg fram.

Riggegjengen var tidlig på plass for å sette opp kiosk og gjøre klart for spektakulære svev med trampett og tjukkas. Grasiøs troppsgymnastikk sto også på programmet, og ungdommene leverte en fantastisk opptreden i lagsporten sin. Bak fra venstre på bildet over: Øystein Bruflot, Thomas Eriksen, David Jensen (trener) og Lars Gunnar Risa (trener). Foran står Ida Bruflot, Jenny Ulstrup og Siri Ulstrup, lder i Sportsklubbben Stag sin turngruppe
Mange mennesker samlet seg for å bivåne showet, som har vært en tradisjon helt siden «nitten-pil-og-bue», mye takket være den legendariske dugnadsmann og ildsjel Lars Gunnar Risa (bildet over). Han har vært primus motor for turngruppa og arrangementet og vært en inspirasjon for utøverne i lang tid. (Se portrett intervjuet med han fra 2016 her)

-Nå er det mat å få! Foresatte og dugnadsfolk av beste klasse stilte opp som frivillige og betjente kiosken, som kunne friste med et variert utvalg av burgere, pølser og drikke. -Det er viktig å holde energinivået oppe både for deltakerne og publikummet som heier dem frem, forklarte Tomas Eriksen. Fra venstre på bildet over: Norunn Hjelm Nyheim, Thomas Eriksen og Beate Edlund. Bak står Øystein Bruflot.

Arrangementet var en suksess og bidro til å skape glede og begeistring blant både deltakere og tilskuere. Idrettens dag viste nok en gang den fantastiske innsatsen og talentet til Staverns unge idrettsutøvere, samtidig som det skapte et fellesskap og en følelse av samhørighet blant alle som deltok. De «Glade Dagene» fortsetter å spre glede og entusiasme i Stavern, og idrettens dag er uten tvil et høydepunkt som alle ser frem til hvert år.

Som en spenstig avslutning på showet, hoppet turnerne ut i vannet fra Dampskipskaia i den vakre badebyen.

Dette var en stor begivenhet både for deltakerne og publikummet, da det var første gangen de hadde utført showet siden før koronapandemien.

-To reparatører er bedre enn en reparatør… Kaffekokingen til kiosksalget hadde topp prioritet før riggingen av utstyret på Idrettens dag.
De unge herrene satset kraftig på trampetten og svevde høyt med sine saltoer og skruer. Fra venstre:  Niri Døli, Herman Thorsen, Amandus N. Slettingdalen, Alfred Skjelby og Bendik Aanstad
Troppsgymnasiaster av beste merke! -Trenerne Tine Lise Folvik og David Jensen trener talentfulle Stavernspiker som leverte særdeles spenstige, spektakulære og luftige svev på trampetten. Den frittstående øvelsen viste at de også behersket samspill med artistiske bevegelser og akrobatikk på Kronprinsen
Dugnadsinnsats i sommervarmen gir «kling i kassa» til turnerne.
Stavernspikene i 2023
Full fart på den medbrakte «løpebanen»

 

Forlengs eller baklengs spilte ingen rolle. Svevene var høye og dristige.
Mange tilskuere samlet seg.
Ikke hverdagskost med turningen på så høyt nivå i Stavern.
Imponerende svev.

Video fra trampetten her: https://www.facebook.com/100009137849227/videos/652672216927096/

Hele intervjuet med mars måned sin Larviking i 2016, Lars Gunnar Risa, i videoen under.

Fotos: Siri Gromstad Ulstrup og Roy Myrland.

Tekst: Roy Myrland

15. juli 2023.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 5 =