Det skapes nye muligheter i Valdres.

Det skapes nye muligheter i Valdres.

Desentralisert utdanning er framtiden og var et av temaene da forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe besøkte Valdres i dag. Ministeren fikk en hjertelig velkomst fra ordførerne i Valdres i rådhuset på Fagernes, før det seinere på dagen ble avholdt en engasjerende presentasjon og dialog med Ellen Persvold (til venstre i første rekke foran)fra Karriere Innlandet og Siri Ødegård (til høyre i første rekke foran) fra omstillingsprogrammet i Nord Aurdal kommune.

På bildet over: Ingvild Oldre Heggom, Vang kommune. Bergljot Oldre, Vang kommune og Innlandet Fylkeskommune. Gerd Nanti Vika Helle og Frode Rolandsard, Vestre Slidre kommune. Marit Hougsrud, ordfører Sør Aurdal kommune. Tone Iren Meisdalen, Nord Aurdal kommune. Svein Erik Wold,  gruppeleder i Sør Aurdal SP og Odd Erik Holden, ordfører i Øystre Slidre kommune. Foran fra venstre står: Ellen Persvold fra Karriere Innlandet. Ola Borten Moe, forsknings- og høyere utdanningsminister. Knut Arne Fjelltun, ordfører i Nord Aurdal kommune og Siri Ødegård fra omstillingsprosjektet i Nord Aurdal kommune.

Under besøket la minister Ola Borten Moe vekt på arbeidet med å forbedre rammevilkårene for desentralisert utdanning, spesielt med tanke på å imøtekomme de som allerede har etablert seg i distriktene og ikke har mulighet til å flytte til en studieplass. -Fremtidens arbeidsgivere må forberede seg på at arbeidssøkere framover vil legge vekt på mulighet for videreutdanning, der de bor og jobber, slik de feks. kan med tilbudet med desentralisert utdanning i Karriere Innlandet på Leira, var ministeres beskjed.

Tidligere var det årlig rundt 90 personer som fikk desentralisert utdanning i Valdres, men nå er antallet betydelig redusert.

-Aldri et ministerbesøk i Valdres uten at vei står på programmet, sa ordfører Knut Arne Fjelltun i Nord Aurdal kommune. 3 milliarder for å ferdigstille E 16 avskrekket ikke Ola Borten Moe, i forhold til at det går 30 milliarder til Follobanen og 30 milliarder til Fornebubanen.
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 + fifteen =