Det er alltid turvær ved Gjende.

Det er alltid turvær ved Gjende.

Sommeren er fortsatt her, selv om været kan være litt lunefullt. Yr.no melder at det kan komme litt regnvær utover i august, men fortvil ikke – det finnes en eventyrlig opplevelse som venter ved Gjende!

I Jotunheimen frister fjellene med både krevende topper og fine vandreruter. Gjendeosen er det perfekte utgangspunktet for titusenvis av vandrere som vil erobre Besseggen eller andre flotte turer med Gjendebåtene som stoppesteder som utgang- eller sluttpunkt for fjellturen.

Vi blir fort oppslukt av de mektige toppene, men la oss ikke glemme hvor vakkert det er å gå langs Gjende. Den godt merkede stien tar deg gjennom et variert landskap med blomster og planteflora. Turen er ca. 10 km lang og byr på rundt 250 høydemeter, noe som gir noen «luftige» steder underveis.

Ta med familien på denne barnevennlige turen, men avsett gjerne en hel dag for å nyte opplevelsen. For voksne med rimelig god ganghelse tar turen drøyt tre timer, og da har du inkludert en herlig spisepause.

Turen har fått navnet "blomsterleden" med god grunn. Den varierte floraen skaper nesten et "tropisk" klima i forhold til fjellområdene rundt, og du vil bli imponert over den eventyrlige variasjonen i naturen.
Turen har fått navnet «Blomsterleden» med god grunn. Den varierte floraen skaper nesten et «tropisk» klima i forhold til fjellområdene rundt, og du vil bli imponert over den eventyrlige variasjonen i naturen.

Ikke glem at Gjendebåtene går både frem og tilbake, noe som gjør det til et populært valg for mange vandrere.

Mange velger å gå turen inn til Memurubu og tar deretter «Gjendine» eller «Kåre Johan» tilbake på smaragdgrønne Gjende. Gjendine er oppkalt etter Gjendine Slålien, som tidligere setret på Gjendebu, mens «Kåre Johan» er oppkalt etter forrige eier av Gjendebåtene, Kåre Johan Øvstedal.

For en smakebit av hva som venter deg, kan du se en flott video på denne linken:

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − 10 =