FENOMENAL PEER GYNT PÅ GÅLÅ!

FENOMENAL PEER GYNT PÅ GÅLÅ!
Det var et søkkvått ensemble som tok imot publikum sin hyllest etter forestillingen. Per Olav Sørensen, regissør. Ellen HornKunstnerisk, leder og Eline Lysen Paulsen, produsent har all grunn til å være stolte av det det har stått bak og presenterte
Det var et søkkvått ensemble som tok imot publikum sin hyllest etter forestillingen. Per Olav Sørensen, regissør. Ellen Horn Kunstnerisk, leder og Eline Lysen Paulsen, produsent har all grunn til å være stolte av det det har stått bak og presenterte.

Premieren av Peer Gynt på Gålå, som fant sted fredag 4. august, var en nydelig opplevelse. Regnet kunne ikke dempe kvaliteten på forestillingen, der Aksel Hennie glitret som Peer Gynt, støttet av et særdeles talentfullt ensemble.

Forestillingen brakte frem det kollektive minnet om Peer Gynt i oss alle, og Aksel Hennie ledet an i reisen som tok oss til kjernen av det som virkelig betyr noe: -Kampen for å forstå hva som er viktig i livet. Hennie klarte på sin unike måte å engasjere publikum og trekke dem inn i historien. Hans tolkning av Peer Gynt var gripende og dypt følt, og han klarte å formidle karakterens kompleksitet på en overbevisende måte.

Liv Bernhoft Osa gjorde sin debut som Mor Aase på Gålå, og hennes tolkning av den hengivne og tilgivende moren til Peer var en eksepsjonell demonstrasjon av skuespillerkunst. Hennes evne til å gi rollen en dybde og følelse berørte virkelig publikum. Mange hadde tårer i øynene når hun rolig sovnet inn i armene til sin sønn Peer. Bernhoft Osa skapte en sterkt rørende scene som vil bli husket lenge.

Dennis Storhøi er uten tvil synonymt med Peer Gynt forestillingen for mange. Igjen overbeviste han med sin tolkninger, og han brakte en soliditet og tyngde til rollen som gjør Peer Gynt ved Gålåvannet til den ultimate utendørs teateropplevelsen. Storhøi evner å fylle rollene sine med innhold som gir dem en ekstra dimensjon, og han leverer på en måte som forankrer stykket som en av landets mest imponerende og klarest definerte forestillinger.

Mimmi Tamba, Amalie Isungset Agbota og Maja Christensen portretterte hver sin rolle med enestående presisjon. I rollene som «Ingrid», «Solveig», «Den Grønnkledde» og «Anitra» viste de en dybde og kompleksitet som fanget essensen av disse karakterene. De formidlet på en utmerket måte hvordan sterke og flotte kvinner investerte all sin kjærlighet i en Peer Gynt som gang på gang avviste dem. Forestillingen klarte å vise at dynamikken mellom «snill jente, slem gutt» fortsatt er relevant både i Ibsens tid og i dag.

Samlet sett var skuespillerne i Peer Gynt forestillingen på Gålå en imponerende samling av talent som brakte karakterene og historien til live på en måte som engasjerte og berørte publikum. Deres innsats ga forestillingen en ekstra dimensjon av følelse og betydning som gjorde den til en minneverdig opplevelse.

En solid sekser på terningen for prestasjon fortjener forestillingen uten tvil. For de som ennå ikke har sikret seg billetter, er det absolutt verdt å ta turen til tastaturet for å finne en billett. Om man har tid og mulighet, anbefales forestillingen på Gålå. Husk å ta med deg regnjakke, bukse og votter for å beskytte deg mot den kalde augustregnet. En minnerik reise venter på Gålå – en kunstopplevelse som vil varme hjertet ditt til tross for været.

 

Tekst: Roy Myrland 05. 08.23

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 + seventeen =