NRK Journalist Sjur Sætre utforsker Valdres’ historie gjennom episk reise

Sjur Sætre NRK EKKO P2 PULS Vadres Bagn Lærdalsøyri Foto Roy Myrland/www.langsveien.no

Sjur Sætre, den kjente og kjære journalisten med hele 38 års erfaring i NRK, er for øyeblikket på reisefot gjennom det majestetiske Valdres. Gjennom radioprogrammet P2 Pulsen bringer han innslag direkte fra reisen, der han har et spesielt mål for øyet. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Med reisen møter han dagens valdriser for å skape et minneverdig innslag til ære for den første bilturisten som en gang reiste gjennom dette majestetiske dalføret.

I 1901 satte Petrus Scheltemer Beduin (1870-1928) fra Christiania (nåværende Oslo) seg i førersetet og bega seg ut på en bemerkelsesverdig reise til Lærdalsøyri. Hans reiserute og eventyrlige tur markerte begynnelsen på en ny æra av reiseliv i Valdres og Sogn.

Følgere av NRK P2 Pulsen får muligheten til å bli med på denne historiske reisen direkte her.  Dette vil være en sjelden sjanse til å fordype seg i mennesker og historien til Valdres, for å reflektere over hvordan Valdres og reiselivskulturen har utviklet seg gjennom tidene.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × five =