Det er her det skjer! Næringsminister Jan Christian Vestre åpnet årets Peer Gynt festival ved Gålåvatnet.

Det er her det skjer! Næringsminister Jan Christian Vestre åpnet årets Peer Gynt festival ved Gålåvatnet.

Årets Peer Gynt festival ved Gålåvatnet ble innledet på en imponerende måte med deltakelse fra fremtredende nasjonale aktører innen politikk, kunst og næringsliv og et stort publikum. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er en fin fyr og holdt åpningstalen under arrangementet. Han betegnet Peer Gynt festivalen som en av landets mest betydningsfulle kulturarrangementer (bildet over) og Innlandet som stedet der ting skjer og hvor det er mye flinke folk. Han annonserte også at festivalen nå er fast inkludert i statsbudsjettet (se og hør i videoen her).

På bildet over var May Brit Støve, administrerende direktør for Peer Gynt, Ellen Horn, kunstnerisk leder for Peer Gynt, årets festivalkunstner Anna Sigmond Gudmundsdottir, og ordfører Ole Tvete Muriteigen (Sp) fra Sør-Fron kommune.
Bildet over fra venstre:  May Brit Støve, administrerende direktør for Peer Gynt. Ellen Horn, kunstnerisk leder for Peer Gynt. Anna Sigmond Gudmundsdottir, årets festivalkunstner. Jan Christian Vestre (Ap), næringsminister og ordfører Ole Tvete Muriteigen (Sp) i Sør-Fron kommune.

Næringsministeren åpnet festivalen med en inspirerende tale til publikum, hvor han uttrykte Peer Gynt festivalens store betydning for kulturlivet i landet. Etter talen, hadde han æren av å innvie utstillingen til årets festivalkunstner, Anna Sigmond Gudmundsdottir (video)

Fylkesordfører Aud Hove (Sp), som til tross for en travel valgkampåpning i Innlandet, tok seg tid til å delta.

Fylkesordfører Aud Hove (Sp), som til tross for ny jobb som fylkesordfører og en travel valgkamp i Innlandet med flere valgkampåpninger i helgen, kom til Gålå før det bokstavelig talt skulle «ta av» for henne. Hun skulle fly med flere amfibiefly fler turer rundt i Innlandet i helgen for å rekke de forskjellig valgkampåpningene.

 

Ordfører Ole Tvete Muriteigen fra Sør-Fron kommune
Ordfører Ole Tvete Muriteigen fra Sør-Fron kommune var stolt over å ønske gjester og publikum velkommen til Gudbrandsdalen og Gålå. Hans påskjønnelse for innsatsen til sambygdinger og andre som har bidratt til arrangementet siden 2018 var tydelig.
Premiereforestillingen 2023 ble overvært av en entusiastisk mengde på over 2300 tilskuere, som tross regnvær fylte amfiteateret ved Gålåvatnet. Den sterke skuespillerkunsten og kraftfulle tolkningene på scenen gjorde et varig inntrykk på publikum.

Arrangørene lover en uke fylt med enestående teateropplevelser og kunstnerisk utfoldelse ved den majestetiske Gålåvatnet (det er fortsatt ledige billetter 07.08.23).

Fotoserie fra Peer Gynt 2023. Fotograf: Bård Gundersen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × three =