Pressemelding etter møte i krisestab mandag 7. aug

Pressemelding etter møte i krisestab mandag 7. aug

Pressemelding etter møte i krisestab man 7. au

Det er fortsatt farevarsel på rødt nivå for Innlandet og Nord-Aurdal, med ekstremt mye nedbør i dag mandag 07. august og i morgen tirsdag 08. august.

Vi må planlegge for at vannet kan gjøre stor skade, at veger blir stengt og at strøm, telefon og internett i verste fall kan bli borte.

Nord-Aurdal kommune har satt krisestab som følger situasjonen tett. Kommunen vurderer tiltak og mobiliserer ressurser for å møte det som måtte komme.

Her er status fra Nord-Aurdal mandag ettermiddag:

 • Kontaktinformasjon/vakttelefoner er lagt ut på kommunens hjemmeside Nord-Aurdal kommune. Ved stor pågang vil vi måtte prioritere liv og helse, samt infrastruktur som er viktig for å kunne opprettholde et kommunalt tjenestetilbud.
 • Det er entreprenører med gravemaskiner på plass ved forventet kritisk infrastruktur. Vi kommer også til å ha jevnlig tilsyn med kritiske punkt ved hjelp av personell på teknisk avdeling og brannvesen.
 • Leira barnehage ligger i et rasutsatt område. Med ekstreme nedbørsmengder i vente velger vi å være føre var, og flytter tilbudet i Leira barnehage til en av de øvrige barnehagene tirsdag 8 aug. Mer informasjon blir gitt direkte til foresatte og ansatte.
 • Ved bortfall av strøm, telefon og internett vil brannvesenet utplassere biler og mannskap med tilgang til samband/satelittelefon/nødnettkommunikasjon ved følgende oppmøtesteder: Skrautvål barnehage, Vestringsbyga barnehage og Ulnes barnehage, rådhuset Fagernes, Storhallen Leira og Aurdal omsorgssenter.
 • Nasjonal nødmelding er sendt ut til alle som oppholder seg i nedslagsfeltet for ekstremværet. Vi ber om at innbyggere følger anbefalingene som blir gitt.
 • Natta og morgendagen er hovedutfordring. Vi fortsetter og oppfordre folk til å følge med og i størst mulig grad flytte unna verdier, og bidra til at vannet kan renne uhindra der det vanligvis renner. Ta gjerne med deg ei krafse og gå ei runde rundt huset og langs nærmeste veg.

 

 • Neste planlagte møte i krisestaben er tirsdag morgen kl 0900.
 • Kommunen benytter hjemmeside og Facebook som primære kanaler for informasjon til befolkningen.

Kommunens mannskap er sammen med nødetater, Sivilforsvaret, lokale entreprenører, Røde Kors og andre frivillige organisasjoner i 24-timers beredskap med tanke på det som måtte bli nødvendig innsats.

Det gjelder å være så godt forberedt som vi kan – og hjelpe hverandre der det trengs!

Mvh

 1. ————————————————-
  Knut Arne Fjelltun
  ordfører
  Nord-Aurdal kommune
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 + seven =