To ungdommer, to fjellkarer, én lidenskap.

To ungdommer, to fjellkarer, én lidenskap.

Amund Helle Larsen og Torjus Bakkene (begge 14 år) er to unge fjellkarer fra Øystre Slidre, som har en brennende kjærlighet for naturen og fjellene som omgir dem. Fra en alder da de knapt kunne stabbe, har de utforsket Jotunheimen i all slags vær. Deres eventyr har ført dem til «hemmelige» fiskeplasser og til det helligste av steder – «silen» til Fram Tamreinlag.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Selv om de bare er 14 år gamle, utfører Amund og Torjus manns arbeid i innhegningen til Fram Tamreinlag. Her blir reinsdyrene nøye sortert mellom slakt- og livdyr. Både under høstslaktingen som pågår nå,  eller vinterslaktingen i januar, er de to unge fjellentusiastene med. -Hverken varme eller kulde stopper de to friskusene når jobben skal gjøres i reinsdyrflokken.

Amund og Torjus deler ikke bare en dyp nærhet til fjellet, men også en sterk forpliktelse til å forstå og bevare den lokale naturen og dyrelivet. Deres engasjement og lidenskap for Jotunheimen og Fram Tamreinlag har gjort dem til inspirerende unge rollemodeller for andre som ønsker å utforske naturen og ta vare på den.

Gå ikke glipp av sjansen til å bli kjent med disse to imponerende fjellkarene i videoen over.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 − 2 =