«Askeladden» ble ordfører med hjelp av de gode hjelperne i Øystre-Slidre.

"Askeladden" ble ordfører med hjelp av de gode hjelperne i Øystre-Slidre.

Det er nesten som en eventyrfortelling, men historien til den nyvalgte ordføreren i Øystre Slidre, Bjarne Budal(Ap), handler om ærlighet, fellesskap og en positiv og inkluderende tankegang.

«Eventyret» startet for noen få år siden i kortversjonen handler det om en trivelig kar som kom til dalføret med noen par sko som han solgte, deretter vant han prinsessa, og «kongeriket» ble hans 11. september. Alt dette med god hjelp av en ærlig framferd og troa på fellesskapet,

Joda, det er omtrent slik det skjedde forteller Bjarne Budal noen dager etter valget. -Jeg valgte å slutte som selger i et internasjonalt skofirma og bosatte meg på Beitostølen. Der møtte jeg kjæresten min og der ble jeg tatt godt i mot av alle. Etterhvert ble jeg også en del av Øystre-Slidre Arbeiderparti og felleskapet der. Ved valget i 2019 toppet jeg lista til Arbeiderpartiet i Øystre Slidre kommune, men som de fleste vet står jeg hverken i bygdeboka eller var så godt kjent i kommunen, og  Odd Erik Holden (Sp) ble ordfører da. Han har vært en solid og god «læremester» disse årene for meg i kommunestyret.

Bjarne Budal har fokus på inkludering og samarbeid. Lagspill er grunnpilaren i hans politiske engasjement og det er også årsaken til samarbeidet med SV og Venstre i det nye kommunestyret. Førstekandidatene One Granli Enerud i SV og Trond Rogne i Venstre setter begge stor pris på den åpenhet og samarbeidsvilje Bjarne Budal legger opp til de neste fire årene.

-Selvfølgelig er det ting vi ikke er enige om i politikken, men vi er veldig enige om det vi er enige om, og så er vi enige om at det er ting vi er uenige om, sier den påtroppende ordføreren om samarbeidet med de to støttepartiene.

På områdene som angår natur, skole og den kommunale tjenesteytingen er vi enige om å ta beslutninger og avgjørelser som er grundige, gjennomarbeidet, og som ikke minst som seinere tåler bli sett på i historiens lys.

-For noen vil det virke brutalt å sette en fot i bakken, for å se oss om hvordan vi forvalter både de store menneskelige resursen vi har i kommunen, og hvordan vi både bør og må se på hvordan vi forvalter naturen vår. -De rødlista artene og de små myrene er faktisk viktige å ta vare på. «Rein naturglede» er slagordet til kommunen vår, «mållaust liv» skal også bli tatt vare på og få sin plass i Øystre Slidre kommune framover, avslutter Bjarne Budal praten. Dette er også gyldne toner i samarbeidspartiene sine ører. Det økte fokuset på hvordan både barn, unge, eldre og ansatte sin hverdag i barnehage, skole og kvileheim får også «Bjarne Askeladd» full støtte for de neste fire årene fra sine gode hjelpere.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − eight =