Gourmetgodbiten «Utegris fra Vang».

Gourmetgodbiten "Utegris fra Vang".

I Vestfold har mange fått øynene opp for en spesiell delikatesse – Valdresgris, takket være pølsemaker Thorbjørn Andreas Abrahamsen i Larvik.

Bildet over: Anne Lise Komma, Andreas Abrahamsen og Laila Komma foran foran den manuelle kjøttdisken i Vestfold sin eneste kjøttforretning.

-Denne kulinariske skatten «Utegris fra Vang»  er produsert av Raymond Holien Eltun,  i den vakre Skakadalen i Vang i Valdres. Der lever grisen på «stølskost» som består av gress, gulerøter, vier, elvevann og litt kraftfor, forteller pølsemaker Thorbjørn Abrahamsen (bildet over), etter igjen å ha mottatt en forsendelse med noen hundre kilo svinekjøtt fra Valdres.

Det som gjør Valdresgris ekstra spesiell, er først og fremst det at grisene får vokse og gå ute i fjellet, pluss Abrahamsens dedikasjon til å utnytte hele grisen i produksjonen.

-Ribbene er stort sett forhåndsbestilt til jul, og kundene har utviklet et spesielt forhold til julemat fra Valdres, forteller Andreas Abrahamsen som er sjette generasjonen i den velkjente kjøttforretningen i Larvik.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 7 =