Julegrantenning i Føsse.

Julegrantenning i Føsse.

Julegrantenningen i Ryfoss er en herlig adventstradisjon  for både små og store. 1. advent deltok ca 200 personer i fellesskapet som gikk fakkeltog og hilste på nissen i det lille  bygdesentrumet.

Bildet over: Dalføret fineste og mest stemningsfulle julekort henger i Ryfoss, i flg mange. Ta gjerne turen dit og nyt en spasertur i adventstiden her.

Arrangementet inkluderer et fakkeltog i boligfeltet, samling i sentrum med gløgg og sang, og selvfølgelig besøk av julenissen og nissekona. Dessuten er det et viktig møtested for mange i både Vang og Vestre Slidre som stortrives i vinterkulda sammen med sine kjære rundt seg.

Ildsjel og kjøpmann Tom Kjetil Tørsad (bildet over) har sammen med den lille, men velfungerende handelstanden i bygdesentrumet, invitert alle til en lun og fin stund rundt båltønner og bålplasser i Ryfoss sentrum den 1. desember.

Høre-Vestre Slidre Røde Kors, et aktivt og lokalt korps, stilte mannsterke opp og var populære samtalepartnere om deres arbeid.Høre mannskor, Valdres sitt eneste rene mannskor, leverte konsert fra scenen som trollbandt både små og store. Med drøyt minus 15 i lufta og en luftfuktighet som er Ryfossen verdig, leverte de korsang av beste merke. To av sangene kan du høre i videoen under, den tredje kan du høre her på Langsveien.no nærmere jul. Under praten etter konserten kom det fram at Høre mannskor trenger flere medlemmer, så har du en liten sangfugl i ditt bryst er det bare å ta kontakt eller møte opp på øvinger i Høre Samfunnshus tirsdager kl 1930-2130.Sara Siwar på Sara’s Cafe hadde åpent sent på kvelden den 1. desember og både nybakt kringle og det lune lokalet fristet flere til å få varmen i kroppen etter julegrantenningen.

Bildet over viser Grete Buajordet og Monica Litangen som sørget for både gløgg og pepperkaker til folket.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + 17 =