Historien om finsnekkerne: Fra høvel til tradisjonsrikt håndverk.

Historien om finsnekkerne: Fra høvel til tradisjonsrikt håndverk.

I en tid da høvelen ble en vanlig følgesvenn for håndverkere, trådte snekkeren og finsnekkeren inn på scenen for noen hundre år siden.

Leser du artikkelen ten abonnement? Bidra gjerne med et abonnement eller ei annonse for flere slike åpne artikler.

I Valdres florerte det tidligere med små snekkerverksteder og finsnekkere. Det var høyt kvalifiserte håndverkere som drev verksteder og leverte innredninger, vinduer og andre bygningsdetaljer til byggmestere og andre fagfolk. Mye av denne verdifulle kunnskapen og erfaringen bærer Grønvold Snekkerverksted i Øystre-Slidre med seg.

På bildet over er tre erfarne snekkere fra Grønvold Snekkerverksted , med til sammen 83 års erfaring i firmaet. -Bernt Øen med 14 år Grønvold Snekkerverksted og noen titalls år som selvstendig snekker før det. Odd Stokkebryn med 32 år og Harald Grønvold med 35 år i firmaet. De som ikke er med på bildet er Ali Rezek Alarmaleh som startet med språkpraksis og nå er lakkerer på 5 året, pluss Torgeir Bolstad som er i sitt 2. år som finsnekker i Grønvold Snekkerverksted. Ole Håkon Grønvold er 3. generasjon som driver Grønvold Snekkerverksted. Han var ute av verkstedet og monterte innredning som vil være ferdig levert til jul da bildet ble tatt.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × 3 =