Norskutviklet hjertemedisin med stor avtale i Hellas

Norskutviklet hjertemedisin med stor avtale i Hellas

Det norske legemiddelselskapet Asamedic AS har inngått en eksklusiv lisensavtale på 10 år med Innovis Pharma for salg av Coxor® i Hellas. Dette er den andre lisensavtalen på kort tid utenfor Norden.

Over 35 000 har sikret seg den i Norge

Coxor®, 300 mg acetylsalisylsyre, er det første og eneste klar-til-bruk orale flytende acetylsalisylsyreproduktet for umiddelbar bruk ved mistanke om akutt hjerteinfarkt. Produktet er godkjent i en europeisk DCP-prosess og markedsføres i Norge som et reseptfritt legemiddel. Det er det første legemidlet av sitt slag for akuttbehandling av hjerteinfarkt og er patentert i store deler av verden. Iskemisk hjertesykdom påvirker omtrent 200 millioner mennesker globalt og er den vanligste dødsårsaken med omtrent 9 millioner dødsfall årlig. Produktet ble tilgjengelig på norske apoteker i februar 2023.

-Vi har lenge sett potensialet for flytende acetylsalisylsyre i behandlingen av akutt hjerteinfarkt. Ettersom produktet fungerer og har blitt godt mottatt i det nasjonale markedet, er vi svært glade for å lansere Coxor® i Hellas, sier Georgios Kritsionis, direktør for porteføljeforvaltning i Innovis Pharma i en pressemelding.

Stort potensial
-Vi er svært fornøyde med utviklingen i Norge så langt. Vi vet at produktet kan ha stort internasjonalt potensial. På kort tid har vi signert avtaler med to betydelige partnere utenfor Norden, og vi er i forhandlinger med mange andre selskaper angående andre land og regioner, sier Geir Ivar Westen, administrerende direktør i Asamedic.
10 års avtale

Avtalen mellom Asamedic og Innovis Pharma strekker seg over 10 år, og selskapet har allerede startet den nasjonale registreringsprosessen for produktet. Avtalen er basert på normale royalty-satser og milepælsbetalinger, der Innovis Pharma er ansvarlig for all markedsføring og salg.

Styreleder Leif Thoring i styret i Asamedic er fornøyd med at selskapets internasjonale ambisjoner nå blir realisert.
-Den internasjonale interessen øker. Vi har nylig signert to avtaler for Coxor® utenfor Norden, og selskapet har betydelige internasjonale ambisjoner. Vi tror på at et produkt som kan redde liv på denne måten, vil være av interesse både for økonomiske og industrielle internasjonale aktører, sier Thoring.

Tidligere artikkel om Coxor

 

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 10 =