Spark-genseren fra Strikkefruene på strikkecafé i Heggenes.

Spark-genseren fra Strikkefruene på strikkecafé i Heggenes.

Monja Dalen (til høyre) og Ann Hilde Skaar Dahl (til venstre) arrangerer strikkecafé på Krambui blomster og gaver i Heggenes.

Se og hør historia om «Spark-genseren» i videointervjuet med Ann Hilde Skaar Dahlen lenger ned i artikkelen.

Når vinterkulda legger sitt kalde teppe over Øystre Slidre, åpner døra seg og og duften av varm kaffe og hjemmebakt strømmer ut fra Krambui i Heggenes.

Strikkeundt bordet:    Marit Lerhol, Oddny Nordstrand, Anita Rudi, Ragnhild Nyhagen, Unni Nilsen, Kristin Gladhaug, Vera Myreng, Christine Moen, Marit Nyhus,  Ingunn Framstad, Tonje Lund, Stående: Ann Hilde Skaar Dahl og Monja Dalen.

En torsdagskveld i måneden inviterer Monja Dalen og Ann Hilde Skaar Dahl til strikkecafé i blomster- og gavebutikken i Coop-bygget.

Strikkeinteresserte samles da for prat og deling av felles lidenskap i den velassorterte og koselige strikkeavdelingen i Krambui.

Under hver tredje strikkekafé blir spenningen ekstra stor, da det trekkes gave blant deltakerne.

Forrige gang var det Ragnhild Leirdal Nyhagen (bildet over) som stakk av med garn og utstyr til den vakre genseren hun bærer på bildet over. Hva kveldens vinner vil lage med sin gavepakke er fortsatt en overraskelse, men en ting er sikkert – resultatet vil både varme og imponere.

Historien bak den populære «Spark-genseren» kan spores tilbake til Anne Hilde Skaar Dahl’s venninne, Irene Eriksrud fra Hurdal. De to venninnene deler strikkeglede gjennom facebooksiden «Strikkefruene«. Genseren ble designet i forbindelse med VM i spark i Hurdal, og den har blitt et ettertraktet plagg blant de som ønsker å holde varmen på sparketuren. Hvis du ønsker din egen «Spark-genser,» er det bare å ta kontakt med Anne Hilde Skaar for å bestille etter egne mål og farger. Genserem vil sørge for å holde deg  varme og stilig under vinterens utflukter.

Mønstret er ikke tilgjengelig enda, da fruene gjerne vil strikke selv på bestilling. Mer info om «Spark-genseren» får du om du sender en e-post til ahi@strikkefruene.no

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 − three =