Valdres Gatebil på «Strøndafjorden Iceway» 10. februar.

Valdres Gatebil på "Strøndafjorden Iceway" 10. februar.

Valdres Gatebil leverte nok en gang en spektakulær opplevelse for entusiastiske sjåfører og motorsportelskere da de arrangerer isbanekjøring langs E16 på «Strøndafjorden Iceway» den 10. februar.

Bildet over: Oliver Prestseter kjørte «turist-taxi» på isen.  Jentene fra Valdres Folkehøyskole måtte vente litt før det «tok av». -Sulten og tørst, men ei vaffel må ned først, forklarte den solide sjåføren. (Musikkvideo om tidligere turkjøring med Opel i Fagernes her)

 

Med drøyt 60 deltakende kjøretøyer, samlet sjåfører med variert erfaring og ferdighetsnivå på glatta, for å utforske grensene til sine biler på vinterføret. Uansett tidligere erfaring ble alle deltakerne beriket med en bedre forståelse av hvordan bilen oppfører seg under utfordrende vinterforhold, og forhåpentligvis bidro denne erfaringen til å gjøre dem litt tryggere på å ta glatte veier i fremtiden.

Styreleder William Scott og hans dedikerte team av frivillig sørget for en perfekt organisert begivenhet, der sikkerheten til både sjåfører og biler sto i fokus. De to isbanene som var preparert ved Ulnes i Nord-Aurdal kommune, har vært nøye vedlikeholdt for å sikre optimale kjøreforhold. Dessuten sørget funksjonærer for at et ikke ble for tett mellom kjøretøyene ute på banen.

Scott kommenterte arrangementet og sa: «Vi var uheldige med vært forrige helg med vind og snøføyke, men nå har vi fantastiske forhold her. I dag har vi hatt vanlige biler på isen, men neste helg er det også klart for de mer aggressive kjøretøyene med ispigger . Vi har også planlagt isbanekjøring i mars, så følg med på Facebook for mer informasjon.

Med Scotts oppfordring friskt i minne, er det tydelig at Valdres Gatebil fortsetter å være en sentral aktør innen motorsport og kjøreopplevelser i regionen. Deltakerne kan se frem til flere spennende vinterarrangementer mens de navigerer gjennom en trygg og kontrollert måte, takket være den profesjonelle organiseringen og dedikasjonen til Valdres Gatebil-teamet.

Sjåførene ble tøffere jo lenger ut i løypa de kom, og publikum langs E 16 storkosa seg med utsikta fra  busslommer og avkjøringer med «undeholdningen» på «Støndafjorden Iceway».

Ildsjel, fellesskap, frivillighet og dugnad = Hauk Håvard Myhrvold.
Det var tilrettelagt parkering ved depotet, og fra der trakk det stadig interesserte tilskuere ned på isen.
Folkehøyskoleelever med godt humør er alltid velkommen på stevener og arrangementer i Valdres.
Stod det noe i teksten over om at det var godt under 15 blå kalde grader på isen?
Når gleden og samholdet deles blir det dobbelt så stort! Fra venstre: Ingunn Rivenes, Helene Brenden, Bjørnar Harry Olsen, Tor Arne Simensveen og styrelder i Valdres Gatebil William Scott.
Når gleden og samholdet deles blir det dobbelt så stort! Fra venstre: Ingunn Rivenes, Helene Brenden, Bjørnar Harry Olsen, Tor Arne Simensveen og styrelder i Valdres Gatebil William Scott.
«Kjøkkengjengen» het det i gamle dager. Nå er det de cateringansvarlige som sørger for mat og drikke der folk møtes.
Alt på grillen. -Ann Kristin Brattrud sørget for at ketchup og sennep holdt seg flytende i kulda.
Rolf Erik Skyvulstad sørget ved og varme i bålpanna. Marlene, Line og Tove storkosa seg på isen de også.
Bjørnar Harry Olsen og Helene Brenden holdt varmen og storkosa seg på isen også.
Simen Pedersen og Tor Arne Simensveen hadde travel dag i kulda på isen.
William Scott og Ingunn Rivenes er to av de fenomenale folka som lager til og legger til rette for fellesskap og trivsel.
Anne Marthe og Fredrik Hippe Gjerve stortrivdes på glattisen
«Kjør pent»
Bygd for bygdenorge
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 3 =