Han får ståltråd til å dure.

Han får ståltråd til å dure.

Fra Kalplassen på Leira til «Årets råeste motorhelg» i Stavanger – Valdrisen gjør seg klar for en unik opplevelse som 19. åring.

Sander het han og gråt da han ble født. Unge herr Bolstadbråten var som unger flest en kort stund, men så begynte det å «dure» rundt han. Da var det gjort!

 Artikkelen er skrevet med Langsveien.no annonsørene sin støtte: Beitostølen Helsesportsenter Erik Martin Berge Meny Søndersrød, Helgeroa Meny Stavern og Vigas- Valdres Industrigulv AS

Det har seg nemlig slik at Sander helt siden har var ung gutt i Hovrudbygda på vestsiden av Strøndafjorden i Valdres, har vært litt over middels interessert, og i tillegg «tungt» og arvelig «belastet» med skruing og mekking. Etter å ha fått velge sin egen utdanningsvei for et par år siden, har Sander vært på en stigende kurve av entusiasme og suksess på Valdres Vidaregåande skule. Utplassert hos Valdres Lastebilservice, har han fått muligheten til å jobbe  med alt fra store lastebiler til mindre kjøretøyer. Der blir han utfordret og får han løse komplekse problemer som oppstår. Om han en sjelden gang skulle «stå fast» er det solide læremestre å spørre der.

Kai Morten Granli er ikke vond å be om forklaring eller råd for den vitebegjærlige tungbilmekanikerlærlingen.

Som lærling ved det allsidige verkstedet har han fått en solid erfaring med tunge kjøretøyer, og hans engasjement og kunnskapsnivå har ikke gått ubemerket hen. -Det er så vi noen ganger tror han kan få ståltråd til å dure, forteller innehaveren Kai Morten Granli og Ole Thomas Bergum. De er er stolte av Sanders prestasjoner og hans unike evner som mekaniker og problemløser. Med en positiv holdning og en lidenskap for faget, har han blitt utpekt til å representere verkstedet på NM for bilfag i Stavanger fra 5. til 7. april. Det er en begivenhet som ikke bare markerer en personlig milepæl for Sander, men også en anerkjennelse av både Valdres Vidaregåande skule og Valdres Lastebilservice sin kompetanse og dedikasjon og vilje til å løfte unge i håndverksfag opp og fram. For de som måtte tvile på Sanders fremtid etter læretiden, kan det beroliges med å vite at han allerede har sikret seg en jobb etter «årets råeste motorhelg» og ferdig lærlingetid.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 2 =