Julepresang, uten pakkepapir og bånd.

Julepresang, uten pakkepapir og bånd.

I fjor fikk Per Hendrik Mol i Larvik en julepresang utenom det vanlige av sine sønner, Alexander og Peter. Denne gaven krevde hverken pakkebånd eller innpakningspapir, men heller god fysisk form, noen timer med reise, solide ski og en sterk vilje til å utfordre landets 36 høyeste fjelltopp.

Bildet over fra venstre: Peter Gidske Mol, fjellstuevertinne Kari Lund, Alexander Theie Mol og Per Hendrik Mol etter fullført og vellykket topptur til Besshøe.

Per Hendrik er oppvokst i Vest Telemark, med Rauland som sitt tilholdssted for ferier og fritid, hadde alltid hatt en tilbøyelighet for naturen og fjellene. Denne kjærligheten delte han med sønnene sine, som begge hadde arvet den gode fysikken som de nå satte stor pris på som brannmenn i henholdsvis Larvik og Bergen.

Da de tre bestemte seg for å dra på tur sammen, var det ikke bare en enkel spasertur i Bøkeskogen de hadde i tankene. Planene ble lagt for en vårlig tur til toppen av Besshøe, 2258 meter over havet. Startpunktet for eventyret var Bessheim Fjellstue, og derfra begynte utfordringen.

Foto privat: Besshøe 6. april 2024.

«Dette er første gangen vi tre er på tur sammen, og det var en helt unik opplevelse,» sier de tre eventyrlystne sjelene. Gleden ved å utforske det majestetiske landskapet nord for Besseggen var ubeskrivelig, men ikke uten utfordringer. Med over tusen bratte høydemeter opp til toppen av «Dronninga ved Gjende», som Besshøe ofte kalles, var det ingen lett oppgave. Heldigvis hadde de tre lagt et solid grunnlag med mange motbakker i «bakkebyen» Larvik.

Som gjester hos Kari Lund og Bjørn Ekerbakke på Bessheim Fjellstue, fant de ikke bare et komfortabelt sted å hvile hodet, men også et varmt og innbydende miljø med gourmetmat fra fjellheimen, som gjorde opplevelsen enda mer minneverdig. –

Denne toppturen var ikke bare et eventyr, men også en påminnelse om den verdifulle tiden sammen med våre kjære. «Dette var ikke bare en tur til toppen av et fjell, men en reise gjennom fellesskap og kjærlighet til naturen,» forteller Per Hendrik og hans sønner.

Besshøe sommerstid:

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × four =