-Mer vafler og saft, tror jeg er bare bra!

-Mer vafler og saft, tror jeg er bare bra!

Norgesmester på 15. km fellesstart, og 2. plass skiskytterstafetten med Oppland sitt lag under NM på Geilo, er fasit for skiskytter Harald Øygard etter denne helgen.

Hans gode råd til unge som har lyst til å ha det moro og bli gode i skiskyting ser og hører du mere om i videointervjuet i bunn av artikkelen.

Skrautvål Il er klubben Harald Øygard representerer, teamet han trener med er «Team 1,5» og bosted for tiden er Lillehammer. Der bor han i leilighet sammen med sin skiskyttersøster Marit og hennes kjæreste, pluss at lillebror og skiskytter Sigurd også holder hus under samme tak.

Kjell B. Melbybråten har fulgt Harald gjennom hele hans skiskytterkariere som skismører, sekundant, trengingskamerat, stadionspeaker og god venn. Kjell var også førstemann til å gratulere med NM medaljene, da norgesmesteren kom til Valdres med edelt metall bak i bilen.
Kjell B. Melbybråten har fulgt Harald gjennom hele hans skiskytterkariere som skismører, sekundant, trengingskamerat, stadionspeaker og god venn. Kjell var også førstemann til å gratulere med NM medaljene, da norgesmesteren kom til Valdres med edelt metall bak i bilen.

Norgesmesteren 2024 ble allerede som 19 åring  juniorverdensmester og forteller at det var på høy tid å klarte øverst på pallen i et NM. Jeg hadde «tida og veien» nå og suksessen har skjedd takket være gode lokale samarbeidspartnere, familie, idrettslag, team og treningsvenner, forteller han. Dessuten påpeker Harald Øygard (27) at det at han nå er blitt noen år eldre, gjør at han også har et litt annet syn på skiskytingen. -Det er ikke alt her i livet.

Den filosofien ser ut til å ha gitt umiddelbare resultater med både gull og sølv etter NM helgen. -Viktigst personer den siste tiden har vært trenerne Håvard Bogetveit og Martin Eng i Team 1,5. De har bidratt stort med sine erfaringer som tidligere skiskyttere og et unikt engasjement for at jeg skal bli god, forteller den sindige Øystre Slidringen over cafebordet på Leira, der han stoppet for en prat på hjemveien til Lillehammer.

Videre planer for norgesmesteren er å restituere seg først, for så å fortsette satsingen. -Jeg studerer ved siden av og ser på meg sjøl som en av veldig mange gode skiskyttere i Norge. Nåløyet en skal gjennom for å komme på landslaget er trangt, men jeg jobber på og vet av erfaring at er en tålmodig og holder fokus, kan mye skje.

Fokus hadde Harald allerede også som 2. klassing på skiskyttertreningen i Skrautvål . Hans beste skiskytterminner er også fra treningskveldene med fellesskap og gode venner der, samt de vårlige skiskyttertreffene på Liatoppen i Hallingdal. -Mer vafler og saft tror jeg er bare bra, er hans gode råd til unge som vil følge i hans spor og ha det moro og bli gode i skiskyting.

Se videointervjuet etter NM suksessen her:

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × 3 =