DNA analysene går for seint. -Enda et kadaver er funnet i Øystre Slidre kommune.

Død høyre for ulv foto roy myrland

Ulven(e) herjer i sauflokkene i Valdres.

Mandag 17. juni ble det funnet enda et kadaver som var «ulvedrept».

Ulven på bildet over ble skutt i 2013 ved Gråhøe, nord for Vinstervatn, i 2013. Den var en av to som ble skutt i Valdres den sommeren.

Funnet ble gjort ved Haldorbu i Langsua Nasjonalpark. Totalt er det de siste dagene funnet 5 kadaver i Valdres, hvorav 3 har blitt funnet i nærheten av hverandre. De to andre lå med flere kilometers avstand.

Rovviltkontakt i SNO Per Ivar Stesæter forteller til nettavisa Langsveien.no at DNA analysene er viktige for å bestemme om det er en viktig genetisk ulv eller ikke som har vært på ferde. Dette med hensyn til om det skal jaktes eller ikke.

Saueeierne er både oppgitt og fortvilet pga av at DNA prøvene tar for lang tid å analysere. Dermed får de heller ikke bekreftet eller avkreftet om det er en eller flere gråbein i området. -Tidslinja og funnsteder stemmer ikke med at det er en ulv i området. Vi må ha bekreftelse med DNA for å event utvide jakt og søk, sier erfarne jegere og saueeiere til nettavisa Langsveien.no.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 + 19 =