Beltebilsesongen starter opp 10. februar mellom Tyin-Tyinholmen-Eidsbugarden

Magnus kvame beltebilsesongen beltebiler jotunheimen eidsbugarden fondsbu jvb beltebilsesongen beltebilruta foto roy myrland

Magnus Kvame i JVB (bildet over) gleder seg til beltebilsesongen starter 10. februar. -Vi starter rutekjøringen ei uke tidligere i år i forhold til tidligere år. Og, 17. februar er også “lunchkjøringen” i gang, forteller Magnus Kvame. Han er foruten å være buss og beltebilsjåfør, også er en glittrende god skipper på M/S Bitihorn om sommeren!

Rutetider og annen nødvendig informasjon under.

Spise og overnattingssteder

Eidsbugarden hotell

DNT Fondsbu

Tyinholmen

Tyinfilefjell.no

 

bombardier beltebiler Foto roy myrland

1100 m.o.h. mellom Fv. 53 på Tyin og Fondbsbu, 19 km nordover i Jotunheimen, kjører noen av landets dyktigste beltebilsjåfører Jotunheimen og Valdresruten (JVB) sin rute.

 

rutetider mellom eidsbugarden og tyin i jotunheimen 2015 for beltebilene jvb2 bussruter båt bygdin tyin jotunheimen valdres

Fenomenal natur, herlig mat og et helt unikt framkomstmiddel.

jvb tyin eidsbugarden lunchtur magnus kvame foro roy myrland

Jotunheimen og Valdresruten Busselskap kjører ikke bare langs veien. De har også egen rutebåt i Jotunheimen på Bygdin og en liten “flåte” med Bomardier beltebiler.

Tyin utsikt Foto roy myrland

Beltebilene går i rutekjøring mellom Tyin, Tyinholmen og Eidsbugarden.

 

 

12 Bombardierer i drift

bil beltebil

Det er Bombardier beltebiler som brukes i kjøringa av ruta Tyin-Tyinholmen-Eidsbugarden . Dermed kan passasjerer og last kommer raskt og trygt inn og ut av høyfjellet i Vang kommune i Valdres.

pasasjerer

Så sant det er vær og føre kan turister bestille plass til seg og «pikkpakket» og bli fraktet inn i Jotunheimen langs bredden av Tyinvatnet.

 

JVBs gullunger

motorluke

De tilårskomne bilene er i topp stand og V8 motorene går som klokker og det er ingen hemmelighet i transportmiljøet at dette er «gullungene» og «øyenstene» i JVB.

Sjåfør Jon Lerhol Foto Roy myrland

-Dette er kultur fullt på høyde med både traktorer og annen redskap, som har vært viktig for driften og utviklingen av bygdene og resten av landet vårt, forteller beltebilsjåfør Jon Lerhol (bildet over).

oversikt

Hver beltebil har sin historie og den blir tatt vare på i Jotunheimen og Valdresruten Busselskap

 

 

Videosnutt under: På belter bil og hjul i Jotunheimen og på Valdresflye,  Øystein Rudi og Wiggo Grytbakk fra 2012

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × five =