Basar

Årer og gevinster på basaren til Skrautvål grendelag foto roy myrland
Et par betraktninger fra basaren en vårlig fredagskveld.

Loddbøkene er samlet inn, gevinstene stilt opp, himmelsk gode hjemmebakte kaker og nykokt kaffe er satt fram. Det er klart for basar i gymsalen.

Grendelaget ønsker velkommen og formålet for basaren eller “bassarn” er klart. Det samles inn til ny skåle (lager/redskapsbod) til grendehuset. Trekningen av de forhåndssolgte loddbøkene går som smurt og underholdningen er av den ypperste klasse med både spill og sang. De unges fremfringer gleder alle og etterhvert starter småpraten over bordene og kaffekoppene tømmes.

Men så, så blir det igjen lv og røre.

Åresalget starter og de forseggjorte trepinnene med nummerserier på begge sider (bildet over) blir utsolgte på kort tid. Enda flere gevinster trylles fam og forventninger og håp tennes blant basargjestene om en liten gevinst. Og gevinster blir det. Håndlagede og kjøpte fordeles ut til stolte vinnere og et par som syntes de vant for mye, fikk det de hadde nummer til, og både gleden og latteren fløt befriende  fritt.

Basarer blir sjeldnere og sjeldnere, men er gruelig trivelige å oppleve.

“Crowdfunding” er internettet sin måte for å samle inn penger med hjelp av folkefinansiering til gode gjerninger. Det er langt i fra så trivelig og ikke i nærheten så moro, og så får en hverken prate med naboer, være i fellesskapet, eller stolt gå hjem som “vinner” ! -Kjøp lodd i loddboka og gå på “bassar”!

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − 11 =