Vårpuss med Drygolin på jolla i Nevlunghavn

NEvlunghavn A jolle knut omrestranda nevliunghavn jolleklubb nevlunghamn

På Omrestranda helt sør i Vestfold har Nevlunghavn Jolleklubb tilhold. Tusenvis av unge- og litt eldre unge seilere har gjennom årenes løp lært seg å beherske vind og strøm i bukta utenfor. Der sørger sør-vesten  for at en ikke driver til havs om ting går litt “skeis” på bøljan blå.

I dag er det Optimist- og Laserjollene som stort sett brukes i Nevlunghavn Jollkelubb. Der var A-jollene tidligere i flertall når startskuddet gikk i de tradisjonsrike onsdagsregattaene.  De “firkanta” norskproduserte nybegynnebåtene har vært solgt i titusenvis gjennom årenes løp og var en populær nybegynnerbåt og det igjen mye pga av rimelig pris.

Tidens tann herjer med de små tebåtene og “blomsterkasse-stadiet” er nådd for flere av farkostene.  Knut Wellen har for lengst dratt sin kjære kone Nina sin A-jolle på land (bildet over). Den trofaste regattabåten har huller i bunn til drenering for blomstene nå, men vårpusset ble den likevel!  Drygolin for utsatt treverk på hus og hytte er tingen, forteller den driftige campingverten på Omrestranda camping, ser sommersesongen allerede er i gang. Regattasesongen starter ikke før St. Hans, men sommerblomstene skal plantes til 17. mai her i “havgapeet” lengst sør i Vestfold.

Nevlunghavn Jolleklubb Facebook

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × one =