Ok, du skal få mat..

Ekorn Ikødn forbrett Valdres Skrautvål Kjørlibrøtin Foto Roy Myrland nettavisa www.langsveien.no

I den grad et ekorn, eller “ikødn” kan tenke, så er det “klin” umulig å skjønne hva som rører seg inne i hodet på de små og livlige dyrene. Men, noe er det vel  som surrer rundt inne i skallen på dyra også. Her følger et par ord om det:

Det har vært flere kamper, med raske unnamanøvringer og treroppklatringer i rekordfart ved forbrettet.

“Slagsmålene” har vel mest handlet om hvem som har rettighetene til matfatet som har bugnet med skallfrie nøtter, fett og søtsaker i mengder.  Etterhvert har det roet seg med en fast spisegjest med brusende grå vinter pels de siste ukene. Noen sporadiske “kjeppjaginger” av konkurrenter har det vært, men stort sett har det vært et ekorn der og spist. Men så kom det solid snøfall og den svakeste kom til forbrettet igjen. Dermed kom det vel muligens en liten men god tanke i topplokket til “sjefen”. -Ok, du skal få mat men da får du krype og holde deg nede i snøen. Der får du grave rundt og spise smuler og nedsnødde rester.

Lykke i livet for en liten stakkar i vinterkulda, var nok å finne godsakene under snøen ved forbrettet der de andre fuglene og dyra hadde fråtset i matfatet.

 

Husk på småfuglene, gi de mat nå når det er både kaldt og vanskelig å finne føde. Men husk. Salt er ikke bra for småfuglene!

“Ikødn” med gruppa Blått Gådn i videoen under:


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seven + 19 =