Flaggspetten i smia

Flaggspetten i smia

På en tur i skogen er lett å høre og se hvor flaggspetten holder til. Høyt oppe i en tørr furutopp har denne laget sin egen smie, der sitter den og hamrer løs på konglene for å få tak i frøene. Under slike smier er det vanligvis hauger av mer eller mindre tomme kongler.

Flaggspetten sitter i smia og hakker løs på kongla.

Flaggspetten er også en skikkelig råtass. Hører den at det er unger i fuglekassa, hakker den seg gjerne inn og tar både unger og egg. Den gjør også skader på hytter og hus og ikke minst telefonstolper.

Flaggspetten er også den spettearten som forvolder størst skade på bygninger i Norge.

Les mer om flaggspetten

Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − fifteen =