Fremmedord

Fremmedord

Hva er fremmedord?

Hvis et ord som kommer fra et fremmed språk har beholdt strukturelle trekk fra det språket det kom fra og ikke tilpasset seg til det nye språket helt, kalles det et fremmedord. Disse ordene er annerledes i enten uttale, bøying eller rettskriving i forhold til vanlig struktur.

Fremedord ansees som en mengde låneord som ikke har gjenomgått en tilpassning til det nye språket. Låneord er ord fra et fremmed språk som har blitt tilpasset strukturen til det språket det er blitt lånt til.

I det norske språket kommer de fleste av de eldre fremmedordene fra latin og gresk, via engelsk, fransk og tysk. I nyere tid kommer de fleste fremmedordende fra engelsk.

-Bia


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × 5 =