Jahn Børe Jahnsen – Jernbaneeventyret det ikke ble noe av

Jahn Børe Jahnsen - Jernbaneeventyret det ikke ble noe av

Valdres Folkemuseum inviterer til foredrag v/forfatter og tidligere museumskonservator Jahn Børe Jahnsen om Jernbaneeventyret det ikke ble noe av!

Jahn Børe Jahnsen kom i desember 2019 ut med boka om alle jernbanene som det aldri vart noko av i Valdres. Det kunne gått tog frå Fagernes til Vang og Lærdal, frå Bergensbana gjennom Valdres til Dovrebana, frå Hallingdal via Torpa til Lillehammer, og frå Hønefoss gjennom Begnadalen til Fagernes. Og om Gjøvik-Lillehammerbanen hadde blitt noko av, kunne du ha køyrt tog frå Fagernes til Lillehammer via Gjøvik. Bare Valdresbanen kom – og vart borte att. Bilen utkonkurrerte alle baner og baneplanar i Valdres. I dette foredraget vil Jahn Børe fortelle og viser kart og teikingar av kvar banene var planlagt og kvar stasjonane skulle ligge, skriver Anne Marit Noraker i en pressemelding.

Velkomen til Valdres Folkemuseum. Torsdag 20. februar 2020 kl. 19.00. Inngang kr 100. Valdresmusea er arrangør.

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − four =