“I BITTET” ALARM!

"I BITTET" ALARM!

Tor Stokstad og Stig Atle Erga (bildet over) fisker stor fjellørret i Skrautvål i Valdres. Ørreten er virkelig i bittet i elver og fjellvann!

Om vinteren er det rett som det er at “pudderalarmen” går når nysnøen faller. På forsommeren går “laksealarmene” rett som det er i Namsen, Numedalslågen og andre store elver.  

Fiskerne i høyfjellet er muligens litt mer lavmælte og hemmelighetsfulle når fisket er som best.

I Valdres er det som kjent et fantastisk fiske i fjellvanna. “Vazelina” har laget den kjente visa om det (se i bunn av artikkelen).

Men så til det dette handler om. Nå biter fisken som bare det i Valdres og spesielt øst i Skrautvål sameie og Langsua nasjonalpark sine områder. 

Der i Huldreheimen er mange av de gode fiskevanna/elvene lett tilgjengelig med bil og til fots. Til den nordre delen, med kort vei inn i Skruvedalen og nasjonalparken med “eventyrfisket”, går fra fv. 51 på Moane i Øystre-Slidre og videre skilting mot Fullsenn (veibeskrivelse her). Fra Fagernes følges veien mot Skrautvål, for så å ta av og følge innover til du finner fiskeplass Svarthamarvegen (veibeskrivelse her). Helt i sør er det god sti fra Lenningen Fjellstue og videre til fiskeplassene i Huldreheimen (veibeskrivelse her).

Tor Stokstad og Stig Atle Erga er to erfarne fiskere. 26. juni landet de to flott fisk på over kiloen! -Vi mistet flere store også, men vi har ihvertfalll fisk til frokost i morra, fortalte de to.

Se og hør de forteller i videoen under.

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 1 =