Tryggere påske med luftambulansetilbud

I fjor rykket mannskapet ut fra Hovden 26 ganger. 21 oppdrag ble gjennomført, og omfattet hjertestans, alvorlig sykdom og ulykker. Pasienter ble flydd til Kristiansand, Stavanger, Skien, Arendal og Oslo.

Befolkningen i hele Sør-Norge får ekstra trygghet når Stiftelsen Norsk Luftambulanse etablerer en luftambulansebase på Hovden, et område hvor det ikke er god nok luftambulansedekning.

Basen på Hovden vil være i drift fra fredag 7. april klokken 18 til mandag 17. april klokken 15. Foto Jan Arne Dammen
Basen på Hovden vil være i drift fra fredag 7. april klokken 18 til mandag 17. april klokken 15. Foto Jan Arne Dammen

Tradisjonen tro reiser tusenvis av nordmenn til fjells i påska, og mange kommuner og tettsteder mangedobler sine innbyggertall i perioden. Da følger Stiftelsen Norsk Luftambulanse etter befolkningen der de er, for å gi et enda bedre luftambulansetilbud og ekstra trygghet.
– Mange har fri, er ute og i aktivitet. Når så mange mennesker flytter på seg, synes Stiftelsen Norsk Luftambulanse at det er naturlig å flytte spesialisthelsetjenesten etter. Under påskebasen står våre ressurser til disposisjon for hele Sør-Norge, sier Generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse Hans Morten Lossius.

Under påskebasen står våre ressurser til disposisjon for hele Sør-Norge, sier Generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse Hans Morten Lossius.
Under påskebasen står våre ressurser til disposisjon for hele Sør-Norge, sier Generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse Hans Morten Lossius.
Innsamlede midler

Det er tredje året på rad at Stiftelsen Norsk Luftambulanse etablerer en fullverdig luftambulansebase på Hovden i Bykle kommune i Aust-Agder. Fra Hovden vil legehelikopteret kunne svært mange i løpet av kort tid: 80 000 – 90 000 personer fordelt på Agderfylkene, Telemark, Rogaland og Hordaland. I tillegg vil stiftelsens base avlaste flere av statens luftambulansebaser i Sør-Norge, noe som har vært tilfelle for de foregående påskebasene. Dette kommer dermed pasienter i hele landsdelen til gode. Det er innsamlede midler fra givere som sørger for at Stiftelsen Norsk Luftambulanse kan gi befolkningen en ekstra beredskap gjennom årets påskebase.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse følger etter befolkningen der de er, for å gi et enda bedre luftambulansetilbud og ekstra trygghet. Foto Jan Arne Dammen
Stiftelsen Norsk Luftambulanse følger etter befolkningen der de er, for å gi et enda bedre luftambulansetilbud og ekstra trygghet. Foto Jan Arne Dammen
Base på Hovden

Påskebasen på Hovden ligger i et område Stiftelsen Norsk Luftambulanse mener det er behov for et bedre akuttmedisinsk tilbud. Det er mest hensiktsmessig å fly fra et distriktsområde hvor mange kan nås raskt enn å fly ut fra et sentralt område hvor befolkningen har god tilgang til sykehus og ambulanse, mener Lossius.
– Vi mener denne delen av landet har for dårlig luftambulansedekning, og vi har i flere år sørget for ekstra beredskap i påsken. Det er fremdeles mye som gjenstår for å bygge ut luftambulansetjenesten i Norge til det nivået den bør ha. Med påskebasen forsøker vi å øke beredskapen ett av de stedene det er økt behov, understreker Lossius.

Befolkningen i hele Sør-Norge får ekstra trygghet når Stiftelsen Norsk Luftambulanse etablerer en luftambulansebase på Hovden. Foto Jan Arne Dammen
Befolkningen i hele Sør-Norge får ekstra trygghet når Stiftelsen Norsk Luftambulanse etablerer en luftambulansebase på Hovden. Foto Jan Arne Dammen

Tallene fra de foregående år viser at mange akutt syke eller skadede pasienter har fått hjelp av nettopp denne basen: I fjor rykket mannskapet ut fra Hovden 26 ganger. 21 oppdrag ble gjennomført, og omfattet hjertestans, alvorlig sykdom og ulykker. Pasienter ble flydd til Kristiansand, Stavanger, Skien, Arendal og Oslo.

I fjor rykket mannskapet ut fra Hovden 26 ganger. 21 oppdrag ble gjennomført, og omfattet hjertestans, alvorlig sykdom og ulykker. Pasienter ble flydd til Kristiansand, Stavanger, Skien, Arendal og Oslo.
I fjor rykket mannskapet ut fra Hovden 26 ganger. 21 oppdrag ble gjennomført, og omfattet hjertestans, alvorlig sykdom og ulykker. Pasienter ble flydd til Kristiansand, Stavanger, Skien, Arendal og Oslo.

Basen på Hovden vil være i drift fra fredag 7. april klokken 18 til mandag 17. april klokken 15.

NØDPLAKAT KAN REDDE LIV

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four − 3 =