Trente med Norges A-landslag

Det dribles og fintes i stor stil på landskamparenaen

Det har kilt i magen i mange dager, endelig var dagen kommet. CP-fotballaget til Røa IL skulle få trene med landslagsgutta på Ullevaal stadion. Norge skal møte Tsjekkia i VM kvalik og landslagstrener Lars Lagerbäck tar et avbrekk i treninga for at laget fra Røa får møte spillerne noen dager før kampen. Det var kjempestemning da NFF og UBC arrangerte Barnas dag på Ullevaal andre pinsedag. Landslagsspillerne gav gode råd og tips, det ble selfies og autografer som seg hør og bør. For ikke å glemme skuddene på landslagskeeperen. En topp dag for både store og små fotballstjerner og sikkert et minne for livet.

Haakong og Bendik sjekker ut Bjørn Maars Johnsen som var ny på laget
Haakong og Bendik sjekker ut Bjørn Maars Johnsen som var ny på laget
CP fotball

CP fotball er et tilbud for barn og unge med CP eller andre lignende nevrologiske tilstander i aldersgruppen 7-11 år.
Gruppa så dagens lys høsten 2014 og etter en treg start kom de inn i Ullern IF fra høsten 2015. Der har de hatt tilhold frem til vårsesongen 2017 da gruppa flyttet over til Røa IL. Initiativtagere var Ragnhild Mizda, som nå er integreringskonsulent i NFF, og til å rekruttere spillere fikk hun hjelp fra Cerebral Parese-foreningen i Oslo/Akershus.

Jan Åge Fjørtoft intervjuer spillerne fra Røa IL
Jan Åge Fjørtoft intervjuer spillerne fra Røa IL

– Når barna kommer i skolealder blir ofte selv de minste handikap synlig i lek og omgang med andre jevnaldrende og da er dette en glimrende arena for å få mestringsfølelse og ett sosialt nettverk. Det er en flott aktivitet for de med lettere grad av CP som har valgt å stå utenfor tilknytning til bruker-/pasientforeninger, sier Øystein Ultvedt i CP-foreningen i Oslo/Akershus.

Ønsker seg flere motstandere

I Norge er idretten fortsatt liten og de fleste med CP spiller enten på ordinære lag eller på andre tilrettelagte lag. I 2015 ble det første CP-laget dannet og holder nå til i Røa IF, Oslo. Internasjonalt er CP-fotball en stor idrett under det paralympiske programmet.

Nils Johan Semb tar en prat med noen av spillerne på benken
Nils Johan Semb tar en prat med noen av spillerne på benken

Laget trener tirsdager klokken 18.00-19.00 på Røa Lille Kunstgress i Kristian Aubertsvei 20.
For mer informasjon, ta kontakt med Ragnhild Mizda; ragnhild.mizda@fotball.no
Eller på tLF:976 91 430

Mer info fra NFF

Den internasjonale organisasjonen for CP fotball er IFCPF (International Federation of CP Football).

Det dribles og fintes i stor stil på landskamparenaen
Det dribles og fintes i stor stil på landskamparenaen

Tekst Jan Arne Dammen
Foto CP-foreningen, Oslo/Akershus

BILDSERIE

Sivert, Bendik, Maja, Emma, Mathias, Haakon, Eirik, Sigurd og Adrian har fått sin drømmedag på Ullevaal stadion
Sivert, Bendik, Maja, Emma, Mathias, Haakon, Eirik, Sigurd og Adrian har fått sin drømmedag på Ullevaal stadion
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 3 =