Inn i Cirkus Arnardos magiske univers

Forventningsfulle er Jørgen, Kristian og Camilla Foto Jan Arne Dammen

Cirkus Arnardo er inne i sin 69. sesong og de startet turneen i Vågsbygd 11.mars. Før de setter strek for årets sesong har de framført 190 forestillinger. Selv om det blir stadig vanskeligere å finne egnede plasser til cirkus, så er det alltid en plass. Vi besøkte dem da de var i Hokksund.
– Nå som det er blitt flere og flere asfalterte plasser og kunstgressbaner er det en utfordring å finne plasser. Men på de aller fleste stedene vi besøker, som her i Hokksund har kommunen alltid en plass å stille til rådighet, forteller Sindre Røstum i Cirkus Arnardo.

Spretten tropp Foto Jan Arne Dammen
Spretten tropp Foto Jan Arne Dammen
Forventning

Full av forventning ble vi tatt med inn i en egen verden av glede, mystikk og magi. For nok en sesong har Arnardo fylt opp teltet med spennende artister i verdensklasse som leverte varene.
– Vi ser det jo hver dag. Små og store som kommer gjennom vårt inngangsparti med det helt spesielle blikket. Et blikk av spenning og forventning. Et blikk som i all tydelighet forteller at en har lagt noe igjen utenfor, sier cirkusdirektør Arild Arnardo.

Verdensklasse

Alt fra høytflyvende hunder og mennesker, piruetter og saltoer i luften, balansekunster på stiger, magiske entreer og halsbrekkende stunts samt klovner, kameler, lamaer, kyr og romantisk dans vil fikk vi oppleve i kveld.
Forestillingen begynner luftig, bokstavelig talt. Når Zuzana Smahas og hennes” Flying Dogs” entrer manesjen går det luftig for seg. Å se de lekne Border Colliene fly høyt i sin iver etter å fange frisbees var noe spesielt ungene synses var morsomt.
Videre ble det spenstige og dristige piruetter i en kjemepehuske under kuppelen. Når Are og Paolina Arnardo er i manesjen er det bare å skjerpe sansene. Hvor kom hun fra og hvor ble hun av?

Østens Stjernehimmel

Glem alle mattetimene du hadde på skolen. Peter og Klaras mattetime er noe du aldri har vært med på tidligere. Vi vil nok hevde at Cirkus Arnardo også er i det romantiske hjørnet med årets forestilling. Og kjærligheten vises elegant, både vannrett og loddrett der de i en ekstrem hånd-til-hånd akrobatikk på stang imponerte oss.
Under ørkenens stjernehimmel eksisterer fortsatt” Østens karavaner”, og den eksisterer også her hos Cirkus Arnardo i 2017.
Vi holdt pusten da Truppe Cheban var i manesjen med sin russiske gynge. De svingte hverandre ut i ekstreme volter helt opp til telttaket. En etter en kastes de ut av en svingende katapult.

Romantikk

De tre klovnene i Les Rossyann skaper god lyd i instrumentene og god stemning hos publikum. Disse musikalske klovnene svært lekende, noe som får smil og latter til å melde seg ganske raskt.
Skal du bruke stige, enten til å male eller høste frukt, bør du ta deg en tur til Cirkus Arnardo. Her kan du få noen triks av Daniel Badea, men det er vel bests å ikke gjøre dette hjemme. For en balansekunstner, verdensklasse i balanse og sjonglering.

Foto Cirkus Arnarduo

Det blir mer romantikk og kjærlighet, nå med Duo Romance. Om kjærlighet ikke er farlig så er de to unge artistenes kurtisering under teltkuppelen langt fra ufarlig, men vakkert er det. De viste ett samspill og eleganse som kunne ta pusten fra noen og enhver. Det er saltomortaler, høydesprett, lengdesprett og stort sett det som er av sprett. Og det i et enormt tempo.
– Når vi ser smilende blikk forlate vårt cirkus, ja da er det selve livet som smiler til oss, sier Arild Arnardo.
Og smilende og full av futt og fart vandret vi hjem med den ekte Arnardoatmosfæren i kroppen.

Se spilleliste

Av Jan Arne Dammen

Foto Fridgeir Walderhaug, Cirkus Arnardo og Jan Arne Dammen

 

BILDESERIE

Mens vi venter på at forestillingen skal begynne, hilser vi på dyra. Foto Jan Arne Dammen
Mens vi venter på at forestillingen skal begynne, hilser vi på dyra. Foto Jan Arne Dammen
Forventningsfulle er Jørgen, Kristian og Camilla Foto Jan Arne Dammen
Forventningsfulle er Jørgen, Kristian og Camilla Foto Jan Arne Dammen
Kameler, Lamaer og kyr fra Sverige Foto Jan Arne Dammen
Kameler, Lamaer og kyr fra Sverige Foto Jan Arne Dammen

4.generasjon Arnardo. 17 år gamle Arne Otto Luigi Folco Arnardo (Luigi) har tatt opp arven etter sin oldefar,, Cirkuskongen Arne Arnardo Foto Jan Arne Dammen

Takk for en strålende forestilling. Kan anbefales! Foto Jan Arne Dammen

Takk for en strålende forestilling. Kan anbefales! Foto Jan Arne Dammen

Alle smiler og humøret er topp. Foto Jan Arne Dammen
Alle smiler og humøret er topp. Foto Jan Arne Dammen

Lykke til videre på turneen.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

thirteen + eight =