Kjempesuksess for Kafé Mekken

Vaffelpressa går varm her inne på Mekken, I dag er det Ronja Rennan og Malin Lysø Våg som står for bevertningen. Foto Jan Arne Dammen

I de tidligere lokalene på Mekken ved Gangstadkorsen på Inderøy der Tove Wang drev systue med elgskinnsprodukter og Evas Lys drev med sin lysproduksjon har Sandvollan Sanitetslag startet kafé. Etter at bedriftene sluttet for noen år siden, har lokalene stått tomme. Tanken om en møteplass i bygda var det flere som hadde og mange som ønsket seg. Med litt hjelp av «Frivillig Inderøy» tok damene i sanitetslaget tak og nå er det virkelig blitt liv i de flotte lokalene.

Gamle kjente møtes og praten går lett over x antall kaffekopper på Kafe Mekken. Foto Jan Arne Dammen
Gamle kjente møtes og praten går lett over x antall kaffekopper på Kafe Mekken. Foto Jan Arne Dammen

Sandvollan Sanitetslag med sine om lag 50 medlemmer har med dette tiltaket skapt ett trivselssted for bygdas innbyggere. I døren blir vi møtt av Ronja Rennan og Malin Lysø Våg som sammen med 4 andre jenter har sommerjobb på kafeen. Jentene serverer kaffe og nystekte vafler og forteller at dette har vært en kjempefin sommerjobb.

Suksess

– Vi er veldig godt fornøyd med besøket etter at vi startet opp i slutten av juni. Nå har vi åpent mandag og onsdag fra elleve til to, men vi har planer om holde åpent en kveld i uka pluss en lørdagskafé. Vi har også et ønske om å lage et tilbud til ungdommen og vi sysler med tankene om å lage en ungdomsklubb her, sier leder av sanitetslaget Nina Kvam.

Fra v. Irene og Øystein Kvam fra Steinberg med barnebarnet Mina Oline på fanget til «Besse», Ida-Sofie på fanget til mamma Berit Saltvik og Marianne som kommer fra Austtana møttes på Kafe Mekken. Foto Jan Arne Dammen
Fra v. Irene og Øystein Kvam fra Steinberg med barnebarnet Mina Oline på fanget til «Besse», Ida-Sofie på fanget til mamma Berit Saltvik og Marianne som kommer fra Austtana møttes på Kafe Mekken. Foto Jan Arne Dammen
Friville trår til

Kafeen som drives på frivillig basis av sanitetslagets medlemmer, er ikke bare blitt en møteplass for bygdas innbyggere. Hit kommer også flere utflyttede Sandvollinger fra fjern og nær. Gamle kjente møtes, som skolekamerater og tidligere naboer og praten går lett over x antall kaffekopper.

Ida og Marius koser seg med vafler og is sammen med morfar Olav Kvam, mens tante Inger skriver seg inn i boka som alle oppfordres til å gjøre på Kafe Mekken. Foto Jan Arne Dammen
Ida og Marius koser seg med vafler og is sammen med morfar Olav Kvam, mens tante Inger skriver seg inn i boka som alle oppfordres til å gjøre på Kafe Mekken. Foto Jan Arne Dammen

– Her er det så trivelig at jeg kommer igjen i dag også, sier Berit Saltvik fra Austtana som er på ferie hos foreldrene.
Det er det ikke vanskelig å være enig i sies det fra nabobordet. Og alle er skjønt enige om at dette tilbudet må vedvare. For behovet er stort for en uformell samlingsplass der folk kan møtes til en kopp kaffe og en hyggelig prat.

Vaffelpressa går varm her inne på Mekken, I dag er det Ronja Rennan og Malin Lysø Våg som står for bevertningen. Foto Jan Arne Dammen
Vaffelpressa går varm her inne på Mekken, I dag er det Ronja Rennan og Malin Lysø Våg som står for bevertningen. Foto Jan Arne Dammen

 

Frivillig Inderøy

Norske Kvinners Sanitetsforening

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × four =