Årets varmeste dag – Kirkens Bymisjon deler ut 15.000 skjerf

Årets varmeste dag - Kirkens Bymisjon deler ut 15.000 skjerf

1.november blir årets varmeste dag når de oransje skjerfene er delt ut i hele landet i dag. De oransje skjerfene deles ut – helt gratis – over hele landet og dette markerer starten på Kirkens Bymisjons juleaksjon “Gled en som gruer seg til jul”. Kirkens Bymisjon oppfordrer alle som vil, til å forsyne seg med et skjerf og bære dette fremover.

Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.
Gled en som gruer seg til jul

For mange forbindes ikke jula med glede. Blant mennesker fra rus- og gatemiljøene er førjulen og julehøytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor».
– Vi kaller det oransje skjerfet for Norges varmeste skjerf. Vi ønsker et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Selveste Johan Halvorsen er pyntet for dagen. Foto Jan Arne Dammen
Strikkedugnad

De oransje skjerfene er resultat av en landsomfattende strikkedugnad, som har engasjert tusenvis av personer, deriblant kjendiser, Kirkens Bymisjons gjester og brukere, foreninger, pårørende, næringslivsledere og privatpersoner.

Varmere samfunn

Med utdeling av de oransje skjerfene starter Kirkens Bymisjon opp årets juleaksjon Gled en som gruer seg til jul, hvor en kan gi et bidrag slik at vi kan holde våre kafeer og møteplasser åpne i julen og gjennom hele året.
– Vi ønsker å bidra til et litt varmere samfunn. Vi tror at færre gruer seg til jul om fellesskap og samfunnet rundt oppleves som varmt og inkluderende. I Kirkens Bymisjon har vi et spesielt fokus på å invitere mennesker fra rus- og gatemiljøene til måltider og fellesskap på våre kafeer og møteplasser, sier Hvambsal.

Kirkens Bymisjon oppfordrer alle som vil, til å forsyne seg med et skjerf og bære dette fremover. Foto Jan Arne Dammen

Mer info på Kirkens Bymisjon

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 7 =