VYRK og Trysil Interiørtre – Sammen for en lysere framtid i treindustrien

VYRK og Trysil Interiørtre - Sammen for en lysere framtid i treindustrien

 

Ved å tilegne seg 66 % av andelene i Trysil Interiørtre AS, vil Valdres-baserte VYRK ha fokus på virksomhetens markedsføring, sikre arbeidsplassene, oppgradere utstyr og maskiner, og øke bemanningen – samtidig som de utvider sin egen produksjonslinje og produktutvalg. Resultatet blir økt vekst i Trysil-regionen, samt flere muligheter for arkitekter og entreprenører som ønsker særegne, norskproduserte høykvalitetsprodukter i tre.

Fra venstre på bildet over: Reidar Lyseng, økonomiansvarlig i VYRK A/S. Håkan Stengrundet, daglig leder Tryil Interiørtre A/S. Steinar Lyseng, daglig leder i VYRK A/S,

VALDRES/TRYSIL:

I flere år har en av hjørnesteinsbedriftene i Trysil – Trysil Interiørtre AS – slitt med å holde liv i driften. Etter konkursen i 2017 kjøpte Fundus AS, ved Håkan Stengrundet, opp 100 % av bedriften.

− Målet med dette kjøpet var å utvikle bedriften videre, samt å sikre at viktig kompetanse og arbeidsplasser ble beholdt, sier Stengrundet. Han forklarer at bedriften innehar unike produkter og arbeidsstokken innehar en unik kompetanse det ikke finnes mye av verken i Norge eller Norden forøvrig.

Flere bein å stå på for alle parter

Stengrundet sier videre at noe senere, i september, kjøpte de opp Trysil Snekkeri AS. De flettes nå inn i driften til Trysil Interiørtre AS, og medfører blant annet at de vil kunne utvide sortimentet sitt mot hyttemarkedet spesielt, og interiørmarkedet generelt.

Samtidig har Trysil Interiørtre AS jobbet med å finne en likevektig partner, med mulighet for å tilføre Trysil enda mer kompetanse og mer produksjon. Derfor er det meget gunstig at Trysil Interiørtre AS nå selv blir kjøpt opp av industribedriften VYRK i Valdres.

– Vi er stolte over å presentere VYRK som vår nye hovedeier. Det sikrer oss en solid og langsiktig medeier som vil hjelpe oss videre i en satsing mot flere og solide arbeidsplasser i trebasert industri i Trysil, forteller Stengrundet.

VYRK, som blant annet spesialiserer seg på industriell behandling av trevirke, er allerede veletablerte i Valdres og Oslo. Med oppkjøpet av Trysil Interiørtre AS er planen å utvikle et bredere produktspekter, og få flere bein å stå på.

− Vi ønsker å utvikle oss, sier daglig leder i VYRK, Steinar Lyseng. Han ser stort potensiale i Trysil Interiørtre AS. − Vi skal fortsatt satse i hyttemarkedet, og vi leverer til en del boliger og leiligheter i Oslo. Vi har allerede et bredt spekter av aktører som kunder i dag. Med Trysil Interiørtre AS kan vi ta enda større del av markedet når det kommer til det offentlige, og levere til de større entreprenørene.

VYRK og Trysil Interiørtre - Sammen for en lysere framtid i treindustrienVYRK og Trysil Interiørtre - Sammen for en lysere framtid i treindustrienVYRK og Trysil Interiørtre - Sammen for en lysere framtid i treindustrien

TRYGGHET: – At det kommer inn sterke folk på eiersiden, skaper trygghet hos oss ansatte, sier Kenneth Ensrud, produksjonsarbeider i Trysil Interiørtre AS. Her sammen med Reidar Lyseng, Håkan Stengrundet og Steinar Lyse

Sunn drift og sikring av arbeidsplasser

Reidar Lyseng, økonomi- og forretningsansvarlig i VYRK, opplyser at det i første omgang er VYRKs hovedmål å skape sunn drift i Trysil Interiørtre AS, og sikre arbeidsplassene.

Han forklarer at Trysil Interiørtre AS trenger solid markedsorientering, bedre fronting av produktene sine, og oppgradering av utstyret:

− Vi må investere i noen nye nøkkelmaskiner og utstyr for å få virksomheten opp på et høyere teknisk nivå. Dette for å være i stand til å konkurrere enda bedre i markedet med et bredere sortiment bl.a. innenfor produktområder som innvendige vegg- og takelementer med særegne uttrykk. I tillegg til antibrannbehandling av disse.

Parallelt med denne oppgraderingen, skal VYRK utrede mulighetene for å bygge opp en ny, egen fabrikklinje i det samme bygget hvor Trysil Interiørtre AS holder til i dag.
Her vil man søke samarbeid med Innovasjon Norge AS

Bærekraftige og miljøvennlige løsninger for arkitekter og entreprenører

Både VYRK og Trysil Interiørtre tilbyr kvalitetsprodukter i tre til forskjellige markeder. Steinar Lyseng påpeker videre at industriens fokus i dag er å drive “grønt”, og da skal det brukes treverk. Denne varegruppen er derfor svært etterspurt av arkitekter.

 

VYRK har allerede en god fot inne med arkitektene, og sammen med Trysil Interiørtre vil de kunne få en enda sterkere posisjon hos denne yrkesgruppen.

 

− Vi skal satse i Trysil, noe som passer bra, fordi både Trysil og Nybergsund ønsker å øke antallet arbeidsplasser i regionen. Vi vil få til et tett samarbeid med arkitektene, i et miljø i Trysil, for å være med å utvikle området, sier Lyseng, og Stengrundet avslutter:

 

− I samarbeid med Trysil 860 AS og Trysil Byggsystem AS har vi allerede på gang prosjekter lokalt der vi sammen kan levere nær sagt alt til hyttene kortreist. Vi skal selvfølgelig også jobbe hardt for å få enda bedre fotfeste i markedet vi alltid har jobbet i.

 

VYRK og Trysil Interiørtre - Sammen for en lysere framtid i treindustrien

Fra venstre: Produksjonsarbeider Kenneth Ensrud, Reidar Lyseng, Steinar Lyseng og Håkan Stengrundet.

VYRK: https://www.vyrk.no/

 

Foto: Per Becker

Tekst: Pressemelding

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 + one =