TUBFRIM fyller 90 år (1928-2018) – Deler ut kr 650.000,-

TUBFRIM fyller 90 år (1928-2018) - Deler ut kr 650.000,-

For 90 år siden startet Postmester Ditlef Frantzen innsamling av brukte frimerker i Nesbyen, til inntekt for tuberkulosearbeidet blant barn og unge i Norge. Frimerkebutikken fikk etter hvert navnet TUBFRIM og har siden oppstarten delt ut over 23 millioner kroner til barn og unge i Norge. Det har i løpet av disse 90 årene blitt samlet inn over 600 tonn med brukte frimerker, som er solgt videre til frimerkesamlere over hele verden.

44 lag og organisasjoner

– Til tross for nedgangen i bruk av frimerker, har vi i 2018 igjen gleden av å kunne dele ut kr 650.000,- til forebyggende og trivselsfremmende tiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barn og unge, samt til bekjempelse av tuberkulose. For året 2017 var det 44 lag og organisasjoner som kom gjennom nåløyet og ble tildelt støtte til forebyggende og trivselsfremmende tiltak. Søknadsfrist for tildeling av TUBFRIM-midler året 2018, er satt til 15. mars 2018, og vil bli behandlet våren 2018, forteller Kåre Myro.

Ridderdagene på Storedal er an av tiltakene som har fått støtte fra TUBFRIM Foto Jan Arne Dammen
Frimerkesesong

– Vi er nå midt inne i den viktige frimerkesesongen, og vårt store håp er at frimerkene fortsatt skal strømme inn til oss her på Nesbyen. Daglig mottar vi hundrevis av brev med frimerker fra skoler, bedrifter, privatpersoner, stat og kommuner. TUBFRIM vil gjerne rette en STOR TAKK til alle som samler frimerker for oss. Uten Dere ville vi ikke kunne dele ut så store midler hvert år, sier Kåre.

Alle typer kort

I tillegg til frimerker, frimerkesamlinger og album, samler TUBFRIM inn alle typer kort, så som julekort, stedkort og prospektkort, brukte og ubrukte. Innsamlingskasser er plassert ut på Servicetorg i 350 av landets kommuner for å forenkle innsending. TUSEN TAKK til alle positive kommuner. Oversikt over kommuner med innsamlingskasse finnes på www.tubfrim.no

Kåre Myro med forundringspakkene som er av de populære salgsartiklene. Foto Jan Arne Dammen
Trenger hjelp

Til tross for alle gode TUBFRIM-hjelpere som gjør brukte frimerker om til gode tiltak, trenger TUBFRIM all den hjelp de kan få. Det er viktigere enn noen gang å ta vare på frimerker og sende de til TUBFRIM, Postboks 1, 3541 Nesbyen. Har du bare 5 frimerker tar vi gjerne imot disse også. Den største konkurrenten for TUBFRIM er SØPPELKASSEN. Kast ikke brukte frimerker.

Ingjerd Andersen og Torvald Sundsdal sorterer frimerker på 60 tallet.
Sons of Norway

Organisasjonen Sons of Norway i USA har gjennom mange ti-talls år støttet TUBFRIM med betydelig mengde frimerker. Dette skjer i samarbeid med Sjømannskirkene og DSV Air&Sea som besørger transport fra USA.

TUBFRIM på Nesbyen har siden oppstarten i 1928, delt ut over 22 millioner kroner til barn og unge i Norge. Foto Jan Arne Dammen

TUBFRIM er en organisasjon som i 90 år har samlet inn brukte frimerker, prospektkort og telekort. Dette videreselger vi til frimerkehandlere, privatpersoner og samlere i Norge og mange andre land.
Beløp til utdeling, kr 650.000,-, vil bli fordelt våren 2018 av vår eier, Nasjonalforeningen for folkehelsen, og går til helse- og trivselsfremmende tiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barn og unge i Norge, og til bekjempelse av tuberkulose

Ansatte ca1940 Foran fra venstre Gudrun Mæhlen, Torvald Sundsdal, Ditlef Frantzen TUBFRIMs grunnlegger og Karen Lysenvold. Bak fra venstre Kari Frekeplass, Marie Rukke, Tora Mæhlen, Gunnvor Høva

www.tubfrim.no

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six + 20 =