Litt galskap og mye begeistring – Blaafarveværket på NRK

Litt galskap og mye begeistring - Blaafarveværket på NRK

NRK har laget dokumentarfilmen «Litt galskap og mye begeistring» som tar for seg Blaafarveværkets 50 år som museum. Filmen som er laget av Sverre Krüger for NRK blir  torsdag 23. august kl.19.45, rett etter Dagsrevyen.

1773

Det kongelige Modumske Blaafarveværk ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt fra gruvene på Modum. Kobolten skulle brukes til fremstilling av koboltblå farve til verdens porselens- og glassindustri.

Styreleder Åse Kleveland under jubileumsåpningen av Blaafarveværket 12.mai 2018.
1968- 2018

Blaafarveværkets moderne historie startet for 50 år siden da ekteparet Tone og Kjell Steinsvik etablerte Stiftelsen Modums Blaafarveværk. I dag er Blaafarveværket et 8 km langt museum med en blanding av kunst, kultur og natur som skaper ro, rekreasjon og opplevelser for alle generasjoner.

Årets museum

– At Blaafarveværket er blitt «Årets museum» i jubileumsåret er en fin bekreftelse på at det vi har arbeidet for i 50 år har vært riktig. Det er en stor oppmuntring for alle våre medarbeidere. Vi er takknemlige for den anerkjennelse som gis ved en slik høythengende utmerkelse, sa direktør Tone Sinding Steinsvik i forbindelse med at Blaafarveværket er kåret til «Årets museum».

EUs Kulturminnepris 2018

Blaafarveværkets direktør Tone Sinding Steinsvik ble personlig kåret til vinner av EUs Kulturminnepris/Europa Nostra Award 2018 – Grand Prix. Prisen er den høyeste utmerkelse innen sitt felt i Europa.

Les mer om Blaafarveværket her

Bildeserie fra åpningen av jubileumsåret

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + thirteen =